My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Λήψη DNA με το ζόρι

metalleia-skouriesΚάθε έννοια νομιμότητας καταλύουν οι διωκτικές αρχές, καταγγέλλουν δικηγόροι.

Σοκάρουν οι πρακτικές της αστυνομίας του Νίκου Δένδια, που περιέγραψαν χθες γλαφυρά οι δικηγόροι δυο «υπόπτων» για τα πρόσφατα επεισόδια στο βουνό Κάκαβος της Χαλκιδικής. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, κατήγγειλαν την παράνομη λήψη γενετικού υλικού σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις, παρότι οι άνθρωποι αυτοί ουδέποτε συνελήφθησαν. Οπως τόνισαν, «κανείς δεν υποχρεούται να δώσει DNA χωρίς τη θέλησή του. Πρέπει να έχει την ιδιότητα του κατηγορούμενου, κάτι που δεν υφίσταται στην προκειμένη περίπτωση».

Χαρακτηριστική ήταν η μαρτυρία δικηγόρου που περιέγραψε την περιπέτεια του πελάτη της: «Τον πιάσανε, του άνοιξαν το στόμα και του πήραν με τη βία σάλιο, ώστε να πάρουν γενετικό υλικό. Αυτές οι συνθήκες είναι απάνθρωπες», είπε.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κυρίτσης, συνήγορος αρκετών κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση ως αντιδρώντες στα μεταλλεία, κατήγγειλε ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος τους τελευταίους έξι μήνες. «Πάλι, μετά από έξι μήνες, είμαστε στο ίδιο σημείο. Ο χώρος της Χαλκιδικής έχει μετατραπεί σε χώρο πειραμάτων», ανέφερε.

Οι δικηγόροι που έδωσαν τη συνέντευξη ξεκαθάρισαν πως οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και μπορούν να αρνούνται να δώσουν γενετικό υλικό χωρίς να διαπράττουν το αδίκημα της «απείθειας». «Η λήψη γενετικού υλικού χωρίς συγκατάθεση είναι παράνομη», τόνισαν.

Μάλιστα, το περασμένο Σάββατο, κατόπιν αναφοράς των δικηγόρων αλλά και σχετικής ανακοίνωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Ευάγγελος Μαδεμλής παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), «οι συμπεριφορές και τακτικές αυτές των διωκτικών αρχών καταλύουν κάθε έννοια νομιμότητας και κράτους δικαίου»

efsyn.gr

Σχολιάστε