My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Λήξη για Σχολή Γονέων Κιλκίς

Μέσα σε κλίμα γιορτινό και ενθουσιώδες, πραγματοποιήθηκε η λήξη της φετινής περιόδου λειτουργίας των ομάδων της Σχολής Γονέων, της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Η Σχολή Γονέων συνέχισε φέτος τη λειτουργία της σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συντονίστρια την κ. Έλλη Φρεγγίδου, Ψυχολόγο, M.Sc., υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, καθώς επίσης και τη συνεχή μέριμνα του Αρχιμανδρίτη Απόστολου Πορτοκαλίδη.

sxolh gonewnΦέτος, τη Σχολή Γονέων παρακολούθησαν 40 γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ανθρώπους ιδιαίτερα δραστήριους και ενεργητικούς, που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και την ενεργό συμμετοχή τους στις ομάδες.

Στη διάρκεια των ομάδων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ουσιαστικότερη επικοινωνία με τα παιδιά μας, το ρόλο του ’’καλού’’ και ’’υπεύθυνου’’ γονιού, τις μαθησιακές δυσκολίες, την πειθαρχία και την οριοθέτηση στη συμπεριφορά του παιδιού, τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά επίπεδα, καθώς και πληθώρα άλλων θεμάτων σχετικά με το γονεϊκό και συζυγικό ρόλο.

Οι ομάδες έχουν χαρακτήρα βιωματικό και όχι διδακτικό, γεγονός που επιτρέπει το μοίρασμα των εμπειριών μεταξύ των μελών και τη δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος διαλόγου. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν θέματα που τους απασχολούν προς συζήτηση, με αποτέλεσμα την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε θέματος ή προβλήματος.

Επιπρόσθετα, τη φετινή χρονιά, η Σχολή Γονέων έκανε μια πρώτη προσπάθεια συντονισμού ενός δικτύου εθελοντών, η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και δράσεις εθελοντισμού σε Κοινωνικούς Φορείς του Νομού μας, όπως το ΚΔΑΠμΕΑ και το “Βοήθεια στο Σπίτι”, ενισχύοντας το έργο τους, ενώ διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα: «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Παιδί: Η Παρέμβαση του Γονέα».

Τα μέλη της Σχολής Γονέων, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φθινόπωρο, με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου.

Σχολιάστε