My Twitter Feed

26 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Δ. Κυριακίδης σε κέντρα εμβολίων -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Πιάσαμε πάλι διψήφιο αριθμό -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Δικηγόροι: Φτάνουν λόγια και ευχές -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Αντικυβερνητικά βέλη από πέντε -

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Λέμε «όχι» ακούτε;

gasiamis-001Του Μαρίνου Γκασιάμη.


Ο Βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της εξόδου της χώρας του από την ΕΕ με ποσοστό 51,9%.

Κόντρα σε ότι μεταδιδόταν από όλα τα ΜΜΕ και εκτιμούσαν οι δημοσκοπικές και στοιχηματικές εταιρίες, που όπως όλα δείχνουν έπαιξαν τον ίδιο ακριβώς ρόλο που έπαιξαν πολλά ΜΜΕ και δημοσκοπικές εταιρίες και στην Ελλάδα.

Αν μη τι άλλο οι Βρυξέλλες και μέσω αυτών το Βερολίνο, θα πρέπει να ακούσουν αυτό που φωνάζουν εδώ και χρόνια λαοί στην ΕΕ. Ότι δηλαδή δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική λιτότητας και κατεδάφισης εργασιακών δικαιωμάτων.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που λαοί της ΕΕ, λένε «όχι» στην γραμμή που ακολουθείτε από τους τεχνοκράτες της.

Αξίζει να θυμηθούμε τα «όχι» που έλαβε το ευρωπαϊκό σύνταγμα από τον Γαλλικό και Ολλανδικό λαό.

Όπως έγραφαν χαρακτηριστικά διάφορα δημοσιεύματα της εποχής, τον Ιούνιο του 2005 η Ευρωπαϊκή Συνταγματική Συνθήκη ενταφιάστηκε. Το μήνυμα του λαού σε Γαλλία και Ολλανδία ήταν ξεκάθαρο: με ποσοστά 55% και 62% σε αντίστοιχα δημοψηφίσματα, η Συνταγματική Συνθήκη απορρίφθηκε με ένα ηχηρό «όχι».

Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και το ελληνικό «όχι» άσχετα από την πορεία που ακολουθήθηκε στην συνέχεια από την κυβέρνηση της Αθήνας για λόγους που ίσως να έχουν να κάνουν με το ειδικό βάρος της Αθήνας σε σχέση με τις μεγάλες χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, το γενικό συμπέρασμα είναι ότι οι λαοί που ζουν στα όρια της ΕΕ δεν την «γουστάρουν». Τουλάχιστον όχι όπως είναι.

Το θέμα πλέον είναι οι αρμόδιοι στο Βερολίνο ή όπου αλλού πηγάζουν οι δυνάμεις που ελέγχουν επί της ουσίας τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, να αντιληφθούν πως ή θα αλλάξουν ή θα βουλιάξουν.

Αν δεν κινηθούν με τρόπο που θα επαναφέρει το κοινωνικό πρόσημο στην Ευρωπαϊκή πολιτική απαλλάσσοντάς τη από αντεργατικές νεοφιλελεύθερες απόψεις που το μόνο που έχουν επιτύχει είναι τα εκατομμύρια των ανέργων τότε ίσως να ειπωθεί ότι χθες θάψαμε το ευρωπαϊκό σύνταγμα και αύριο την ίδια την ευρωπαϊκή ένωση.

Πηγή: koutipandoras.gr

Σχολιάστε