My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κόβουν τη νοσηλεία με πίστωση, για ΕΟΠΥΥ

Προειδοποίηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα σταματήσουν από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου να νοσηλεύουν με πίστωση ασφαλισμένους του Οργανισμού, απηύθυναν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Νοσοκομείων, Κλινικών και Διαγνωστικών Κέντρων, εξηγώντας ότι η προειδοποίησή τους θα πραγματοποιηθεί, εάν δεν εξοφληθούν οι οφειλές του Οργανισμού για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών κάνει πράξη την προειδοποίησή του, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καταβάλλουν από τη Δευτέρα το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι πενθήμερης διάρκειας, δηλαδή η πρώτη θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου.

«Η συνέχειά της θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις που ενδεχομένως προκύψουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών Ανδρέας Καρταπάνης.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα Υγείας προχωρούν σε αγωγές για τη διεκδίκηση των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τις κλινικές, ποσού 780 εκατ. ευρώ, για την περίοδο 2007- 2011 και όπως εξήγησε ο κ. Καρταπάνης, οι αγωγές θα υποβληθούν μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος παραγραφής των χρεών.

Σύμφωνα με τον κ. Καρταπάνη, οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους της ιδιωτικής Υγείας έως τον Δεκέμβριο του 2011 αγγίζουν τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Οφείλονται, δηλαδή, δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών.

Οι οφειλές του 2012 ανέρχονται στο ποσόν των 200 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς οι κλινικές έχουν πληρωθεί έως και τον Απρίλιο και κάθε μήνα, προστίθενται περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο του 2012.

Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών έκαναν λόγο για δυσβάστακτες οφειλές, που τους οδηγούν σε οικονομικό αδιέξοδο. Όπως είπαν, τα μικρά και μεσαία εργαστήρια βρίσκονται κυριολεκτικά στο «κόκκινο», αφού, όπως εξήγησαν, ο ΕΟΠΥΥ είναι πλέον ο μοναδικός τους πελάτης, ενώ 150 μικρές και μεσαίες ιδιωτικές κλινικές έχουν φτάσει σε οριακή κατάσταση, με τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αλλά και τρόφιμα για τους ασθενείς, να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε