My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Κυριακίδης: Στηρίζουμε τα σχολεία

Τα θέματα της σχολικής στέγης και των υγειονομικών συνθηκών λόγω Covid – 19, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνεργασίας του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και του νέου διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Σωτήρη Μαρκάδα.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε στο δημαρχείο στο πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων, ο κ. Κυριακίδης ενημέρωσε το νέο διευθυντή για τις υποστηρικτικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την καθαριότητα, την προμήθεια υγειονομικού υλικού (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) στα σχολικά διδακτήρια, ενώ τόνισε ότι ο δήμος φρόντισε έγκαιρα για την ενίσχυση του ψηφιακού σχολείου έχοντας παραδώσει λίγο πριν τη λήξη της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς φορητούς υπολογιστές (tablets) σε όλα τα σχολεία.

Συμπλήρωσε δε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πλήθος παρεμβάσεων στη σχολική στέγη, με συντηρήσεις, επισκευαστικές εργασίες, ελαιοχρωματισμούς και ότι  οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες θα μεριμνήσουν για την καθαριότητα – υγιεινή στα σχολικά κτήρια, καθώς και για την αποψίλωση του πρασίνου στους προαύλιους χώρους τους.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα προστασίας έναντι του Covid – 19, ο κ. Κυριακίδης σημείωσε ότι ο δήμος θα συνδράμει σε ότι χρειαστεί για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων ώστε και οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό να αισθάνονται ασφαλείς.

 Τέλος, με την ευκαιρία της ανάληψης των διοικητικών του καθηκόντων ο δήμαρχος Κιλκίς ευχήθηκε στον κ. Μαρκάδα καλή δύναμη στο έργο του και ζήτησε να έχουν μια στενή συνεργασία για εκπαιδευτικά και λειτουργικά θέματα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Σχολικής Δημοτικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Καραϊτης.

Σχολιάστε