My Twitter Feed

25 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Κυβερνητικές φιέστες και…

papadimoulis…αυτογελοιοποίηση.

Του Δημήτρη Παπαδημούλη.


Είναι αλήθεια πως η ελληνική προεδρία θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία προς την κατεύθυνση της κατάργησης των μνημονίων. Όμως η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά παραμένει αλυσοδεμένη στο άρμα της Άνγκελα Μέρκελ και αντί να αξιοποιήσει, όπως θα έπρεπε, αυτήν την ευκαιρία, οργανώνει φιέστες για επικοινωνιακούς λόγους και επιδίδεται σε ακόμη μια άθλια επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντάς τον αυτή τη φορά με την τρομοκρατία.

Η φοβισμένη κυβέρνηση, που απαγορεύει συγκεντρώσεις συνεχίζοντας στον ίδιο αυταρχικό δρόμο, επιχειρεί να μετατρέψει τη τρομοκρατία σε παιχνίδι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ η μηδενική ανοχή στην τρομοκρατία, όπως στο DNA αυτής της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι η αυτογελοιοποίησή της.

Ακόμη και ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, κάλεσε την ελληνική προεδρία να εξαφανίσει την τρόικα από την Ελλάδα υποστηρίζοντας πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο τότε θα μιλούσαμε για μια «πραγματική νίκη, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη». Μάταια όμως… Η ελληνική προεδρία έχει περιορισμένο ρόλο, όπως και όλες οι προεδρίες μετά τη συνθήκη της Λισαβόνας. «Παιχνίδια» στα χέρια της μόνιμης προεδρίας της ΕΕ και ουσιαστικά της Άνγκελα Μέρκελ και με αυτούς τους όρους και τους συσχετισμούς, το νέο μνημόνιο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Ίσως με άλλη ονομασία, αλλά πάντα «μνημόνιο».

Θα μπορούσε η προεδρία να ήταν μια ευκαιρία για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια την ευρωπαϊκή κρίση. Θα μπορούσε η ελληνική προεδρία να θέσει στην ατζέντα της το ζήτημα των εκρηκτικών ανισοτήτων εντός ευρωζώνης, την ανάγκη της κατάργησης της βάρβαρης λιτότητας και τον στόχο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για την αντιμετώπιση του χρέους. Δυστυχώς όμως αυτά δεν είναι στην ατζέντα της ελληνικής προεδρίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσα η ελληνική κυβέρνηση εθελούσια αρνείται να θέσει. Απαιτείται μια διαφορετική πολιτική που με τη σειρά της απαιτεί μια κυβερνητική αλλαγή. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και θα φύγει, όπως έφυγε το «25ευρώ», που η ίδια ψήφισε. Θα καταρρεύσει, όπως κατέρρευσε η αλήστου μνήμης θεωρία των δύο άκρων. Εν τω μεταξύ το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να προκαλεί ταραχή, όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και στο σύστημα διαπλοκής.

Σχολιάστε