My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κυβέρνηση καιροσκόπων στο…

…κυνήγι ψηφοφόρων.

Του Τάσου Τσακίρογλου.


Είναι δεδομένο και εδώ και στο εξωτερικό ότι η ζωή των υπολοίπων –πλην ανθρώπων– εμβίων όντων δεν μετρά εν μέσω πανδημίας, αφού θεωρούνται αναλώσιμα είδη. Το είδαμε στον σφαγιασμό εκατομμυρίων μινκ σε όλη την Ευρώπη, έστω και εάν ο αριθμός αυτών που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό ήταν πολύ μικρός.

Το εμπόριο αυτών των ζώων, τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες, στοιβαγμένα σε κλουβιά, για να καταλήξουν σ’ έναν φρικτό θάνατο προκειμένου να υπηρετήσουν τη ματαιοδοξία των εύπορων τάξεων, επιδοτείται εδώ και δεκαετίες από τα κράτη. Το ίδιο είχε συμβεί πριν από πολλά χρόνια, όταν σφαγιάστηκαν αντιστοίχως εκατομμύρια ζώα όταν τότε αντιμετωπίζαμε τη νόσο των τρελών αγελάδων. Ακολούθησαν τα γουρούνια και στη συνέχεια τα πουλερικά, με τη γρίπη των πτηνών.

Την παραμονή των Χριστουγέννων δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ότι η κυβέρνηση επιτρέπει το κυνήγι και το ψάρεμα, εν μέσω πανδημίας. Δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος, «προς τι αυτή η πρεμούρα;». Η απάντηση είναι απλή: Το λόμπι των κυνηγών είναι από τα ισχυρότερα στην Ελλάδα και μπροστά του έχουν υποκλιθεί κυβερνήσεις και κυβερνήσεις. Εκατοντάδες χιλιάδες καραμπίνες –νόμιμες και παράνομες– μεταφράζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους από τους κυνηγούς και τους συν αυτοίς.

Χιλιάδες «οικολόγοι» (δολοφόνοι λέω εγώ) κυνηγοί θα ξαμοληθούν για να πυροβολούν ό,τι κινείται και ό,τι πετάει.

Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει τον καιροσκοπισμό, τον πελατειασμό και τον κυνισμό της σε πλείστες όσες περιπτώσεις στον ενάμιση χρόνο που κυβερνά, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το περιβάλλον και τα πλάσματά του δεν μπορούν να λείπουν από το χρηματιστήριο των ψήφων.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε