My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κρούσμα δερματίτιδας στο Κιλκίς

To Τμήμα Κτηνιατρικής Κιλκίς ανακοίνωσε ότι στις 26 Μαΐου εντοπίστηκε κρούσμα Οζώδους Δερματίτιδας Βοοειδών στο νομό μας.

agelades-ktinotrofiaΣύμφωνα με πληροφορίες μας, το κρούσμα βεβαιώθηκε σε μονάδα του Βαπτιστή, με την Κτηνιατρική να προχωρά άμεσα στη θανάτωση των βοοειδών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται πλέον ουδείς κίνδυνος για μετάδοση της ασθένειας.  

Με την ανακοίνωσή της, η Κτηνιατρική εφιστά την προσοχή στους κατόχους βοοτροφικών εκμεταλλεύσεων για την πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων βιοασφάλειας όπως αυτά περιγράφονται παρακάτω ώστε να αποφευχθεί κάθε δυνατότητα μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών:

– Φροντίζετε να έχετε απολυμαντική τάφρο στην είσοδο-έξοδο των εκμεταλλεύσεων πάντα γεμάτη με απολυμαντικό υγρό.

– Τακτικός Καθαρισμός και Απολύμανση των εκμεταλλεύσεων

– Τακτική απεντόμωση και μυοκτονία στις εκμεταλλεύσεις

– Περιορισμός της εισόδου οχημάτων και άλλων μηχανημάτων στις εγκαταστάσεις και στους βοσκοτόπους, στα εντελώς απαραίτητα. Ιδιαίτερη προσοχή σε οχήματα που έρχονται σε επαφή και με άλλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις .

– Καθαρισμός και απολύμανση των οχημάτων που εισέρχονται και εξέρχονται από τις εγκαταστάσεις.

– Περιορισμός των ανθρώπων που εισέρχονται στις εκμεταλλεύσεις και έρχονται σε επαφή με τα ζώα και ιδιαίτερη προσοχή σε όσους έρχονται σε επαφή και με άλλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

– Καθαρισμός και απολύμανση των υποδημάτων των ανθρώπων που εισέρχονται και εξέρχονται από την εκμετάλλευση.

– Παραμονή των νεοεισαχθέντων ζώων σε περιορισμό από τα υπόλοιπα ζώα της εκτροφής.

– Έλεγχος της προέλευσης των ζωοτροφών, των μηχανημάτων και των συσκευών που χρησιμοποιούνται στις εγκαταστάσεις και στους βοσκοτόπους.

– Απομάκρυνση εστιών ρύπανσης και λιμναζόντων υδάτων που ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων.

– Καταπολέμηση εξωπαρασίτων και χρήση εντομοαπωθητικών στα ζώα.

Ειδικότερα για τις μετακινήσεις των βοοειδών (επιτρέπονται ΜΟΝΟΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ Π.Ε ΚΙΛΚΙΣ) και για τις μετακινήσεις των υπόλοιπων ζώων εκτός της Π.Ε Κιλκίς, πρέπει να εφαρμόζονται τα παρακάτω:

 Πριν γίνει η φόρτωση των ζώων το όχημα μεταφοράς πρέπει να έχει απολυμανθεί κι απεντομωθεί και η παραπάνω διαδικασία θα αποδεικνύεται με τη συμπλήρωση σχετικής υπεύθυνης δήλωσης η οποία είναι διαθέσιμη στις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

 Τα ζώα που πρόκειται να μετακινηθούν προς σφαγή θα έχουν υποβληθεί σε εντομοαπωθητική αγωγή η οποία θα καταγράφεται από τον ιδιώτη κτηνίατρό σας στο Μητρώο Φαρμακευτικής Αγωγής και θα επιδεικνύεται κατά την έκδοση του Πιστοποιητικού Μετακίνησης των ζώων. ΠΡΟΣΟΧΗ στην τήρηση των χρόνων αναμονής κάθε σκευάσματος.

 Φροντίστε να ενημερώνετε εγκαίρως την Κτηνιατρική Υπηρεσία για την πρόθεσή σας να μετακινήσετε ζώα στα τηλέφωνα 2341353352-353-350 (Τμήμα Κτηνιατρικής) και 2343031378 (Κτηνιατρικό Κέντρο Αξιούπολης).

Σχολιάστε