My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κραυγή αγωνίας για Νοσοκομείο

nosokomeio-kilkis-540x370Κίνδυνος για τη Χειρουργική να μείνει μόνο μ` έναν γιατρό – Ερώτηση Αγαθοπούλου στη Βουλή.

Στην Βουλή μεταφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, “την κραυγή αγωνίας για την τύχη ολόκληρων κλινικών και αρκετών υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου Κιλκίς, που εισέπραξε από γιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους” κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους τους την περασμένη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

agathopoulou

Η συνάντηση με το προσωπικό του Νοσοκομείου έγινε στο πλαίσιο του ζωντανού διαλόγου που διεξάγει η βουλευτής εδώ και 20 μέρες σε υπηρεσίες και χώρους εργασίας πρώτης προτεραιότητας στο Κιλκίς, “διαμορφώνοντας μια πραγματική εικόνα για την κοινωνική πραγματικότητα στον Νομό μετά από 3 χρόνια ανάλγητων μνημονιακών πολιτικών, που θα μετουσιωθεί σε μια επίμονη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου από την ίδια και σε μια σειρά δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική κοινωνία”.

“Η περίπτωση του Νοσοκομείου και ιδιαίτερα της χειρουργικής κλινικής -μοναδικής σε ένα Νομό 100.000 κατοίκων- που κινδυνεύει άμεσα η λειτουργία της με την παραμονή ενός μόνο γιατρού σε ένα μήνα από σήμερα, δεν χωράει αναβολές”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς.

Η ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής προς τον υπουργό Υγείας αναφέρει:

“Η απαράδεκτη πρακτική των μηδενικών προσλήψεων στο δημόσιο, που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα από την πλευρά της Κυβέρνησης, έχει φέρει στο απροχώρητο και το Γ.Ν. Νοσοκομείο Κιλκίς.

     Πιο συγκεκριμένα, πολλές κλινικές του νοσοκομείου κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς προσωπικό από τον επόμενο μήνα, λόγω συνταξιοδότησης πολλών ιατρών αλλά και λήξης των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών που κάλυπταν τα κενά το προηγούμενο διάστημα.

     Σημαντικότατο πρόβλημα υποστελέχωσης υπάρχει στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς, όπου υπάρχουν αυτή τη στιγμή συνολικά 3 ειδικοί ιατροί, με τον έναν – ο οποίος κατέχει διευθυντική θέση – να συνταξιοδοτείται τέλη Οκτωβρίου, και τη σύμβαση του άλλου, ο οποίος είναι επικουρικός ιατρός, να λήγει περί τα μέσα Οκτωβρίου. Αυτή τη στιγμή, οι εφημερίες πραγματοποιούνται με μεγάλη δυσκολία, καθώς τόσο οι ειδικοί όσο και οι ειδικευόμενοι ιατροί της κλινικής αναγκάζονται να εφημερεύουν επιπλέον ημέρες, σε εθελοντική βάση και σε επισφαλείς συνθήκες εργασίας, διότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο ένας άνθρωπος να μπορεί να εργαστεί για πάνω από 24 ώρες συνεχόμενες.

     Πρόβλημα επίσης αντιμετωπίζουν και η καρδιολογική κλινική, η παιδιατρική, το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό, καθώς και σε αυτές τις κλινικές λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών ιατρών το επόμενο διάστημα. Εάν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα οι παραπάνω κλινικές να εφημερεύουν όλες τις ημέρες του μήνα.

Επειδή είναι απαράδεκτο αλλά και επικίνδυνο, κλινικές σαν τη χειρουργική, να μην εφημερεύουν σε καθημερινή βάση, σε έναν νομό με περισσότερους από 100.000 κατοίκους.

Επειδή η εύρυθμη λειτουργία της καρδιολογικής και παιδιατρικής κλινικής, του ακτινολογικού και μικροβιολογικού είναι απολύτως αναγκαία για την υγεία των κατοίκων του νομού.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

1) Γιατί δεν εφαρμόζεται έστω η αρχή της 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα; Πότε υπολογίζεται να αρχίσει η εφαρμογή της;

2) Πώς θα καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει και που θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα στις κλινικές του νοσοκομείου Κιλκίς, με προτεραιότητα αυτά της χειρουργικής κλινικής;”

Σχολιάστε