My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κραυγές αγωνίας για το Φεστιβάλ

Θέλοντας να συμβάλει σ` έναν διάλογο, που ήδη ξεκίνησε, για τη σωτηρία του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, το ΚΙΛΚΙΣ24 δημοσιεύει σήμερα δυο κείμενα για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό που λειτούργησε ποτέ στο νομό Κιλκίς.

kouklotheatro-001Πρόκειται για ένα άρθρο της γνωστής εκπαιδευτικού με ειδίκευση στη διδασκαλία της τέχνης του Κουκλοθεάτρου, Θεοδοσίας Σβολάκη, και για ένα γράμμα ενός 13χρονου Ελληνογερμανού απ` το Αμβούργο, που έχει συνδέσει τις διακοπές του στον τόπο μας με το ίδιο το Φεστιβάλ.

Η κ. Σβολάκη, τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ υλοποίησε “τα όνειρα και τις προσδοκίες ανθρώπων που αγαπούσαν τα παιδιά, τον τόπο τους και ήθελαν την προβολή του Κιλκίς όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια”, προτείνει να εξεταστεί με ευνοϊκή διάθεση η πρόταση που έγινε από τον δημοσιογράφο Π. Φλωρίδη, να γίνει διετές το φεστιβάλ, έστω και μόνο ελληνικής εμβέλειας (Δείτε το άρθρο) και καταλήγει:

“Ας μην αφήσουν να πέσει η οριστική αυλαία του κουκλοθέατρου, ας μην αφήσουν να σβήσουν για πάντα τα τελευταία χειροκροτήματα, ας κρατήσουν ζωντανό το όνειρο και το παραμύθι”.

Όσο για τον 13χρονο Ορέστη, μας λέει ότι από τότε που θυμάται τον εαυτό του οι διακοπές του Οκτώβρη είναι οι διακοπές του κουκλοθεάτρου στο Κιλκίς.

“Με τι χαρά και ανυπομονησία περιμένω να έρθει αυτός ο καιρός, να καθίσω μπροστά στην σκηνή, να σβήσουν τα φώτα, να φωτιστεί η σκηνή και να χαθώ στον μαγικό κόσμο της κούκλας…”, καταθέτει την λαχτάρα του και από εκεί μακριά, απ` το Αμβούργο,  φωνάζει…. “Μη μου στερείτε το κουκλοθέατρο μου! Μη μου παίρνετε το όνειρο μου”!

Διαβάστε τα δυο κείμενα στη στήλη ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Σχολιάστε