My Twitter Feed

21 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η ΛΑ.ΣΥ. για τους Ρομά Αξιούπολης -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Επίσκεψη-αστραπή για το ΑΕΙ -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Διαβούλευση για εμπορικό κέντρο -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

100άδες τα κρούσματα στα σχολεία -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Δ. Κιλκίς: 90 θέσεις οκταμηνιτών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Γεωργαντάς: Τα είπε με αγρότες Σερρών -

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, 2022

Μεγάλη μείωση του πληθυσμού μας -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Προσλήψεις σε Εφορ. Αρχαιοτήτων -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Κούπα: Νίκη και στο ντέρμπι του ομίλου

Επικράτησε με 52 – 54 εκτός έδρας του Πιερικού Αρχέλαου και συνεχίζει αήττητη το ταξίδι της η ΚουΠα Κιλκίς.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Ήταν το υψηλότερης δυσκολίας παιχνίδι. Η πρώτη αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη δεύτερη ομάδα του ομίλου. Η τελική επικράτηση με το ισχνό 52 -54 ήρθε μετά από πολύ κόπο. Το παιχνίδι ξεκίνησε αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες. Η γηπεδούχος ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου προηγήθηκε πεντέμισι λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου με 8 – 4.

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που τέθηκε επικεφαλής του αγώνα. Η ΚουΠα Κιλκίς με ένα 7 – 0 προσπέρασε (8 – 11) και οδήγησε την κούρσα μέχρι τέλους. Η ένταση, το πάθος και η θέληση για τη νίκη, οι δυνατές μονομαχίες συνοδευόμενες εκατέρωθεν από μία γενική αστοχία χρωμάτισαν έντονα τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Η ΚουΠα Κιλκίς στάθηκε πιο ψύχραιμη, περισσότερο συγκεντρωμένη με λιγότερες άτυχες στιγμές από την αντίπαλο της.

Η επιμονή της εν τέλει τη δικαίωσε. Το παιχνίδι παιζόταν καθόλη τη διάρκειά του στην κόψη του ξυραφιού. Η ομάδα μας αν και προηγούμενη μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις διαφορές που δημιούργησε, (21 – 31 στο δεύτερο δεκάλεπτο και 30 – 38 στο τρίτο). Παράλληλα η αστοχία της δυστυχώς δυνάμωνε την αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων που δεν σταμάτησαν ποτέ να κυνηγούν και να διεκδικούν το παιχνίδι.

Το τελικό 52 – 54 δεν ήρθε εύκολα, ήρθε όμως δίκαια. Η ομάδα μας στηρίχτηκε στις μπασκετικές προσωπικότητες των παιχτών της, στάθηκε περισσότερο συγκεντρωμένη στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, έκανε τα λιγότερα λάθη και ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Ο πέμπτος παίκτης και ο Σάββας Μανούσος.

Δύο ήταν τα στοιχεία (ένα αρνητικό και ένα θετικό) που κατά τον γράφοντα επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα. Ας ξεκινήσουμε από το αρνητικό. Συμεών, Θεοδωράκος, Ημερίδης και Μανούσος κατανάλωσαν τα 160 λεπτά από τα συνολικά 200 του αγώνα. Δέχτηκαν αφόρητη πίεση και οι τέσσερις ενώ δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία στον πέμπτο παίκτη που βρισκόταν σχεδόν πάντα στην αδύνατη πλευρά να σκοράρει ανοίγοντας κι άλλο τη διαφορά.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε. Φιλιππίδης, Πατσούρης, Μουστάκας, Ποζίδης και Τσιλιγκαρίδης Σταύρος μοιράστηκαν διαδοχικά το εναπομείναν σαραντάλεπτο. Βρέθηκαν 15 φορές σε πλεονεκτική θέση για σουτ (6 δίποντα και 9 τρίποντα) εκ των οποίων ευστόχησαν μόλις στις 2 (Μουστάκας – Τσιλιγκαρίδης) ενώ αστόχησαν σε όλα τα αμαρκάριστα τρίποντα που επιχείρησαν. Η παραπάνω συνθήκη στοίχισε ακριβά στην ομάδα.

Στον αντίποδα, ο Σάββας Μανούσος ήταν ασυναγώνιστος. Δεν ένιωσε καμία πίεση και κυριάρχησε στον αέρα κατανικώντας όλους όσους τον αντιμετώπισαν. Ίσως οι big three να αντιμετωπίστηκαν εν μέρει με επιτυχία από την αντίπαλη άμυνα, για το Μανούσο όμως δεν υπήρξε ποτέ κανένα αντίδοτο. Η παρουσία του ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτική.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Η αστοχία της ομάδας συνέβαλε στη διατήρηση της αγωνίας για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ειδικά το ποσοστό στα τρίποντα (τα περισσότερα των οποίων έγιναν υπό καλές προϋποθέσεις) επίδρασε ιδιαίτερα ανασταλτικά στο παιχνίδι της ομάδας. Οι έξι ασίστ κι αυτές αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για φέτος. Λίγα ήταν και τα επιθετικά ριμπάουντ σε σχέση με τα άστοχα σουτ. (μόλις 11 σε 46 άστοχες προσπάθειες).

Η ομάδα είχε καλό ποσοστό στις βολές (13/15), δείγμα της ηρεμίας με την οποία αντιμετώπισε το ματς. Γενικά οι αριθμοί δεν ικανοποιούν, δεν μπορούν ωστόσο να αποτυπώσουν το πάθος που εκδήλωσαν και την ενέργεια που ξόδεψαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν, από τον πρώτο ως τον τελευταίο.

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

Το αναφέραμε και νωρίτερα. Ο Μανούσος ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του. Κέρδισε όλες τις μονομαχίες. Σκόραρε περισσότερο από όλους ενώ έκρυψε τη ρακέτα με τον όγκο και την μπασκετική του ευφυία. Μοίρασε για ακόμα μια φορά το παιχνίδι με τις πάσες του, οι οποίες δυστυχώς δεν απέφεραν όπως τις προηγούμενες φορές το ίδιο όφελος μιας και οι ευκαιρίες για σουτ που δημιουργήθηκαν δεν υπήρξαν επιτυχείς. 21 πόντοι, 13 ριμπάουντ και 3 τάπες ο τελικός απολογισμός του.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ομάδα ανταποκρίθηκε με επιτυχία στο δυσκολότερο μέχρι στιγμής παιχνίδι της. Ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και τελικά επικράτησε. Αν και απειλήθηκε, δεν επηρεάστηκε σε ανησυχητικό βαθμό, υπήρξε ψύχραιμη στις δύσκολες στιγμές, ενώ έβρισκε τις ευνοϊκότερες λύσεις όποτε δυσκολευόταν μέχρι τέλους. Τίποτα ωστόσο δεν έχει κριθεί. Οι απαντήσεις θα δοθούν στους επερχόμενους αγώνες των play off όταν και υα καθοριστεί ο τελικός νικητής που θα πάρει την προνομιούχο πρώτη θέση που οδηγεί στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Θεοδωράκος Ν.)

Παπαδόπουλος Σ. 14(2τρ.), Ημερίδης 8, Ποζίδης, Παπαδόπουλος Ν., Φιλιππίδης, Χρυσάφης, Θεοδωράκος 5(1τρ.), Τσουλφαΐδης, Πατσούρης 2, Τσιλιγκαρίδης Σ. 2, Μουστάκας 2, Μανούσος 21.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 15 – 22 / 29 – 34 / 41 – 44 / 52 – 54

Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης

Δείτε τα highlights:

Λύση συνεργασίας με Θ. Τσάτση

Άλλη μία δύσκολη απόφαση, άλλος ένας δύσκολος αποχωρισμός… Το Δ.Σ. της ΚουΠα Κιλκίς βρίσκεται στην δύσκολη θέση να ανακοινώσει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή της ανδρικής μας ομάδας Θωμά Τσάτση.

Ο coach ήταν μαζί μας από την πρώτη μέρα που κάναμε την σκέψη και το όνειρο πραγματικότητα με την δημιουργία του ανδρικού μας τμήματος ξοδεύοντας ατέλειωτες ώρες μέσα και έξω από το γήπεδο.

Τον ευχαριστούμε θερμά, του οφείλουμε ακόμη περισσότερα και τον θεωρούμε άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας μας.

Το δύσκολο αντίο δεν το λες ποτέ στους φίλους και δεν θα το πούμε ούτε εμείς τώρα.

Αντίθετα θα πούμε εις το επανιδείν coach.

Σχολιάστε