My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Διόδια: Κατατέθηκαν ασφαλιστικά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αύξηση κρουσμάτων – 5 σε Κιλκίς -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζουμε να πηγαίνουμε καλά -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Kαταγγελία απολύσεων σε ALUMIL -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

“Το Κιλκίς, χαβούζα της χώρας”! -

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Το Φεστιβάλ της Ειρήνης!

festival_100x200Το 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως τις 14 Οκτωβρίου, με 29 θιάσους από όλο τον κόσμο, περισσότερες από 100 παραστάσεις, 5 σεμινάρια-εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και κουκλοπαίκτες, 20 εργαστήρια στα σχολεία του Κιλκίς (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) και 25  νέους δημιουργούς και ομάδες από το χώρο του κουκλοθέατρου και του σωματικού θεάτρου.

Καλλιτέχνες και θίασοι από την Αγγλία, την Αργεντινή, την Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία,  τις Η.Π.Α., την Ισπανία, την Ιταλία, τη Ν. Κορέα, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα θα συναντηθούν στο Κιλκίς με κοινό θέμα τον «Πολιτισμό της Ειρήνης».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, από τις 2 ως τις 6 Οκτωβρίου,  η 6η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών και Ηθοποιών/Καλλιτεχνών Σωματικού Θεάτρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό παράρτημα της UNIMA και το Φεστιβάλ “Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση”. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια, να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους αναπτύσσοντας δημιουργικό διάλογο με το «Θεατή-Κριτή» και να αξιολογηθούν από διεθνή ομάδα κριτών  που θα επιλέξει  δυο από αυτές με προοπτική να συμμετάσχουν σε αδελφοποιημένο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου του εξωτερικού ή άλλα φεστιβάλ.

Παράλληλα, διοργανώνεται η «7η Συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο» σε συνεργασία με ξένα Ινστιτούτα στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Φέτος, η συνάντηση έχει ως θέμα την «Ειρήνη» και περιλαμβάνει τέσσερις σημαντικές δράσεις: το 7ο Εργαστήριο Κοινωνικού Θεάτρου, Εργαστήρια στα Γυμνάσια και Λύκεια του Κιλκίς, την 7η Ημερίδα για το Κοινωνικό Θέατρο και το πρώτο σεμινάριο/εργαστήριο «ο Κλόουν Γιατρός». Η χρήση και εφαρμογή του θεάτρου και του κουκλοθεάτρου στην εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο όλης της διοργάνωσης.

Ραντεβού, λοιπόν, τον Οκτώβρη για 14 μέρες, σ’ ένα Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας, που είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.

Τηλέφωνο  επικοινωνίας : Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κιλκίς: 23413 52 205, Σοφία Κεσίδου,Προϊσταμένη τμήματος¨

6977 635 606  Juanjo Corrales. Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Η πράξη «Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

kouklotheatro

2 CIRCOACTIVO AIRE

kouklotheatro2

Σχολιάστε