My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΟΥΠΑ: Αυξήθηκαν οι προσδοκίες

Ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα, πέμπτη νίκη σερί και οι προσδοκίες αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Η ομάδα της ΚΟΥΠΑ ανεβαίνει επίπεδα. Το 83 – 68 υπέρ της όμως δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του παιχνιδιού. Η νεανική ομάδα της Αλεξάνδρειας μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η Αλεξάνδρεια με πιεστική άμυνα man to man σε όλα τα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου επιχείρησε να ξαφνιάσει τους γηπεδούχους. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ.

Με συγκέντρωση και σωστές αποστάσεις η μπάλα κατέβαινε στο δεύτερο μισό του γηπέδου, ενώ παράλληλα φθείρονταν οι αντίπαλοι με φάουλ, αποτέλεσμα αναμενόμενο λόγω της πίεσης που ασκούσαν συνεχώς στη μπάλα.

Έντεκα φορές στάθηκαν από τη γραμμή… της φιλανθρωπίας οι παίκτες της ΚΟΥΠΑ στο πρώτο δεκάλεπτο, έξι όμως ήταν οι εύστοχες προσπάθειες. Στην απέναντι πλευρά οι μικροί της Αλεξάνδρειας έβρισκαν τρόπο να είναι μέσα στο παιχνίδι κυρίως σημαδεύοντας τη ρακέτα, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την λόγω ηλικίας περίσσεια ενέργειας που διέθεταν.

Με αυτά και με αυτά το σκορ ισορροπούσε με συχνές εναλλαγές υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Σκορ περιόδου 17 – 18 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Critical Point A περιόδου: Η τελευταία άμυνα της γηπεδούχου που δεν επέτρεψε τη φιλοξενούμενη να εκδηλώσει ποτέ σουτ και να μείνει η μπάλα στα χέρια τους με τη λήξη των 24 δευτερολέπτων. Ήταν η κρίσιμη στιγμή που όπλισε την ομάδα με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Το σκορ πήγε στο 18 – 20 στο πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου. Ένα μικρό σερί 6 – 0 υπέρ της ΚΟΥΠΑ, έβαλε στο τιμόνι του αγώνα τη γηπεδούχο ομάδα. Η άμυνα έσφιξε ακόμα περισσότερο, οι βολές μπήκαν αυτή τη φορά (9/12), όπως και τα εντός παιδιάς (6/8 δίποντα), η αντίπαλη ομάδα έχασε την ενέργειά της και το σκορ ανέβαινε σταδιακά μέχρι και τους 13 πόντους διαφοράς (41-28).

Critical Point Β περιόδου: Η πολύ σωστή αντίδραση της ομάδας στην άμυνα και η μεγάλη διάρκεια προσήλωσης, που καθήλωσαν την Αλεξάνδρεια στους 12 πόντους σε όλο το δεκάλεπτο.

Το δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε πως ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΚΟΥΠΑ. Δίποντο του Αραμπατζή και η διαφορά φτάνει στο ανώτατο της σημείο, τους 13 πόντους. Το 43 – 30 έμελλε να είναι το σημείο καθίζησης των γηπεδούχων για τα πέντε περίπου επόμενα λεπτά της τρίτης περιόδου.

Με ένα σερί 13 – 0 υπέρ της Αλεξάνδρειας επήλθε ισορροπία στο παιχνίδι. Το παιχνίδι γυρνούσε προς την αντίπαλη πλευρά και το 50 – 51 μαρτυρούσε αυτό το γεγονός. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν.

Το time out ήταν αναπόφευκτο, όπως και κάποιες αλλαγές που αποδείχθηκε πως βοήθησαν την ομάδα να επιβάλλει εκ νέου την … τάξη στον αγώνα. Ευχάριστες εκπλήξεις οι Κώττης και Ασβεστόπουλος που με την είσοδό τους έδωσαν το έναυσμα για την αντεπίθεση της γηπεδούχου ομάδας, ο πρώτος βοηθώντας στο σκορ με όμορφες διεισδύσεις αλλά και στα ριμπάουντ με έξυπνες τοποθετήσεις κάτω από τα δύο καλάθια, και ο δεύτερος μειώνοντας αισθητά τη δράση του Χαριτόπουλου, του πιτσιρικά που προσπάθησε να αλλάξει τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Με ένα επιμέρους 13 – 5 η τρίτη περίοδος έληξε με 63 – 56 υπέρ της γηπεδούχου.

Critical Point Γ περιόδου: Οι πολλοί πόντοι που μπήκαν εκατέρωθεν αλλά κυρίως το μέταλλο που επέδειξε η ομάδα όταν το σκορ ξαναέγινε ισόπαλο. Με ψυχραιμία και πείσμα κόντρα στις προβλέψεις από τη στιγμή που το παιχνίδι έγινε run and gun, η γηπεδούχος ομάδα έδειξε ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα. Το 22 – 26 ως επιμέρους σκορ δηλώνει του λόγου το αληθές.

Περνώντας στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι διατήρησε την ίδια ορμή. Οι έντονοι ρυθμοί δεν έπεσαν σε κανένα σημείο, φαινόταν όμως πως παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν τα πιτσιρίκια της Αλεξάνδρειας, το παιχνίδι δεν θα χανόταν. Και έτσι κι έγινε.

Ένα τρίποντο του Χοτουμανίδη αποτέλεσε και την ταφόπλακα για τη φιλοξενούμενη. Με το σκορ στο 77 – 65 τα πάντα είχαν πλέον κριθεί. Το ευρύ 83 – 68 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά, ήρθε πάντως όχι τόσο εύκολα όσο δείχνει.

Critical Point Δ περιόδου: Η ομάδα διατήρησε το ρυθμό της στην άμυνα και αντέδρασε σωστά στην τελευταία προσπάθεια επιστροφής της Αλεξάνδρειας αφενός, και ακόμα πιο σωστά στο σκόπιμα σκληρό παιχνίδι των πιτσιρικάδων μέχρι το τέλος αφετέρου. Το σημαντικότερο όλων ήταν πως όσοι παίκτες βρίσκονταν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου δεν απάντησαν σε προκλητικές συμπεριφορές και αυτό αδιαμφισβήτητα τους τιμά.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Χωρίς να εξαιρέσουμε τις σταθερές της ομάδας, την τριπλέτα δηλαδή (Χοτουμανίδη 15π, Μουστάκα 20π και Ποζίδη 9π), η συμμετοχή του Ασβεστόπουλου κρίνεται ιδιαίτερα θετική. Το γεγονός πως δεν έχει παιχνίδια στα…χέρια του, τον φέρνει σε δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τους συμπαίκτες του, παρόλα αυτά το πάθος και η ενέργεια που επέδειξε μαζί με τους 8 χρήσιμους πόντους του, αντιστάθμισαν την αδυναμία αυτή, κατατάσσοντάς τον στους διακριθέντες μαζί με τον Κώττη που ερχόμενος και αυτός από τον πάγκο άλλαξε προς το θετικό τις μέχρι τότε ισορροπίες του αγώνα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Συνολικά ή ομάδα ανεβαίνει επίπεδα αγώνα με τον αγώνα και αυτό μόνο ευχάριστη είδηση μπορεί να είναι. Οι παίκτες σταδιακά χτίζουν αυτοπεποίθηση, στοιχείο απαραίτητο για το μέλλον. Παράλληλα, η συνολική διαχείριση του χρόνου συμμετοχής των παικτών από τον coach, κράτησε υψηλά τα απαραίτητα επίπεδα ενέργειας του συνόλου της ομάδας. Από τη στιγμή που δόθηκαν οι απαραίτητες ανάσες, οι ερχόμενοι από τον πάγκο παίκτες συνεισέφεραν τα μέγιστα στην τελική αντεπίθεση.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης), Ασβεστόπουλος 8, Καπνίδης (3ασ.), Ποζίδης 9(1τρ.- 2ασ.- 1κλ.), Σκάλε 5, Ψωμιάδης, Υφαντίδης 6 (6ριμπ.), Χοτουμανίδης 15 (1 τρ. – 6ριμπ. – 7 κερδ. Φαουλ), Τσουλφαϊδης 4 (6ριμπ.), Παπαδόπουλος, Μουστάκας 20 (1 τρ. – 9 ριμπ. – 9 κερδ. Φαουλ), Αραμπατζής 9 (6ριμπ.), Κόττης 7 (7ριμπ.).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 17-18 / 41- 30 / 63 – 56 / 83 – 68

Σχολιάστε