My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κουνούπια: Από Ιούνη οι ψεκασμοί

Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, τα οποία, με την άνοδο των θερμοκρασιών, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Κεντρική Μακεδονία.

kounoupia-001Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, με βάση τα μηνύματα που λαμβάνουν από τους ειδικούς που παρακολουθούν το δίκτυο παγίδων, εκτιμούν πως παρά τις έντονες βροχοπτώσεις του χειμώνα και της άνοιξης, οι πληθυσμοί των κουνουπιών δεν είναι ικανοί για να δημιουργήσουν πολύ σοβαρά προβλήματα.

   Ειδικά για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, επισημαίνουν ότι συνήθως τα έντομα αυτά αναπτύσσονται μέσα στο καλοκαίρι και ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία.

   Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κάνει λόγο για καθυστερήσεις στο φετινό πρόγραμμα.

   “Αυτή τη στιγμή διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο της δυνατότητας ενστάσεων από πλευράς αναδόχων. Ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες φάσεις του διαγωνισμού και απομένει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο” σχολιάζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωάννα Τζάκη και προσθέτει: “υπολογίζουμε να αρχίσουμε επίσημα τους ψεκασμούς το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου”.

   Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

  Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε