My Twitter Feed

6 Απριλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αποχή και δικηγόρων του Κιλκίς -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τι λέει η ΕΠΣΚ για τον επίμαχο αγώνα -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Aναστάτωση στους ανασφάλιστους -

Τετάρτη, 6 Απριλίου, 2022

Τραγικό δυστύχημα στο Λιμνότοπο -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Ενίσχυση 45 εκ. για τις ζωοτροφές -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Δωρεάν τεστ στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Κατεβάζουν ρολά κι οι έμποροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν σύνεδροι -

Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022

Κομβικό συνέδριο: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ…

…είναι εδώ μαζί με την κοινωνία.

Του Παύλου Τονικίδη.


Η μεγάλη συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στις εσωκομματικές διαδικασίες πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας το Κιλκίς, καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι οι πολίτες και η κοινωνία μας επιζητούν πολιτική αλλαγή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό, όποτε κι αν αποφασίσει τελικά να κάνει εκλογές. Οδηγεί την χώρα στην λάθος κατεύθυνση, την κοινωνία σε αποσύνθεση και τους πολίτες σε απόγνωση.

Οι κυβερνητικές παλινωδίες σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στην παταγώδη αποτυχία διαχείρισης του πανδημικού φαινομένου με τις εκατόμβες νεκρών καθημερινά. Η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ και των κρατικών δομών υγείας και πρόνοιας με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η ακρίβεια που κατατρώει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, που είναι έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσο κι αν θέλουν να μας παρουσιάσουν ότι μόνο η κυβέρνηση τους δεν ευθύνεται. Ο πληθωρισμός ο οποίος κινείται σε επίπεδα ρεκόρ που η χώρα μας είχε να βιώσει δεκαετίες, κυρίως λόγω του τεράστιου ενεργειακού κόστους που προκάλεσε το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ολιγοπωλιακές πρακτικές των προστατευόμενων του κ. Μητσοτάκη ολιγαρχών.

Η πλήρης κατάρρευση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, λόγω της υπέρμετρης αύξησης του κόστους λειτουργίας αλλά και της δραματικής μείωσης της ζήτησης. Επίσης, η επιβολή παράλογων και αναιτιολόγητων μέτρων στην αγορά, που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη καταβαραθρωμένη ψυχολογία των καταναλωτών και των εμπόρων.

Ο πλήρης έλεγχος μέσω της εξαγοράς συνειδήσεων των ΜΜΕ, η διαπλοκή με τα οικονομικά συμφέροντα και η κατάργηση της ελευθερίας και της πολυφωνίας του τύπου.

Η βιομηχανία απευθείας αναθέσεων σε «ημετέρους» επιχειρηματίες και σε κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το Μαξίμου αλλά και οι προσλήψεις κυριολεκτικά από το παράθυρο μετακλητών και πάσης φύσεως φιλοκυβερνητικών, κατά πλήρη παράκαμψη των διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Και όλα αυτά παράλληλα με την ουσιαστική κατάργηση του οχταώρου, την κατάλυση των συλλογικών συμβάσεων και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Όλα τα ανωτέρω είναι ζητήματα που βασανίζουν την ελληνική κοινωνία αλλά και την τοπική μας κοινωνία, το Κιλκίς.

Ο νομός Κιλκίς έχει χτυπηθεί περισσότερο ίσως από κάθε άλλο νομό στο ζήτημα πρωτίστως της υγειονομικής κρίσης, καθώς είναι ο νομός με τους περισσότερους θανάτους από κορωνοϊό στην χώρα.

Και κανείς δεν έχει μέχρι τώρα αναλάβει κάποια ευθύνη. Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει διοικητής στις δομές υγείας του νομού; Τι έχει να μας πει για την διάλυση των νοσοκομείων μας και την δραματική επίπτωση που αυτή έχει στην υγεία των πολιτών. Για τους εκατοντάδες νεκρούς από την πανδημία στο Κιλκίς, ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;

Οι επιχειρήσεις του Κιλκίς στενάζουν, όσες δεν έχουν ήδη κλείσει, οδηγώντας τους μικροεπιχειρηματίες στην απόγνωση και την καταστροφή. Η αγορά του νομού μας έχει σχεδόν τελματώσει και δεν διαφαίνεται πουθενά προοπτική ανάταξης.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του Κιλκίς, με την ακρίβεια να φθείρει καθημερινά το εισόδημα τους, πλέον δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις υποχρεώσεις τους. Η ανεργία στο νομό μας έχει αγγίξει δυσθεώρητα ύψη και η νεολαία μας αναγκάζεται να μεταναστεύσει, καθώς εδώ δεν υπάρχει καμιά προοπτική απασχόλησης.

Καθημερινά αφουγκράζομαι τα προβλήματα των συμπολιτών μας, τις αγωνίες τους και την κραυγή απόγνωσης. Ο λαός της πατρίδας μας και ειδικότερα του νομού Κιλκίς, ψάχνει κάπου να ακουμπήσει, να βρει μια λύση στο πρόβλημα επιβίωσης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πλέον έχει αποδείξει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι λειτουργεί τιμωρητικά απέναντι στους πολίτες. Ακόμη και στο θέμα των εν αναστολή υγειονομικών, φερόμενη με παράλογο τρόπο και μετερχόμενη καθεστωτικό ύφος, δείχνει να μην συναισθάνεται ούτε την αγωνία τους αλλά ούτε και τα κενά που δημιουργήθηκαν στο ΕΣΥ λόγω της θέσης τους σε αναστολή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ με τον λαό.

Μέσα από ένα συνέδριο ενωτικό, καλείται να δώσει τις απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.

Να δώσει στοχευμένες λύσεις σε όλα τα μείζονα προβλήματα με γνώμονα το συμφέρον του λαού και την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας.

Με την ισοτιμία και το δημοκρατικό διάλογο, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο προοδευτικό κίνημα, το συνέδριο μας θα καθορίσει τις αρχές και τις θέσεις μας μέσα από το δημοκρατικό διάλογο και την σύνθεση των απόψεων.

Προσωπικά, θα δώσω την μάχη των ιδεών και των προτάσεων για να ακουστεί η φωνή του Κιλκίς και των ανθρώπων του με κάθε δύναμη. Η πατρίδα και ο νομός μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο, η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τον λαό και την κοινωνία σε τέλμα.

Μόνο μέσα από ένα δυνατό ΣΥΡΙΖΑ και μια προοδευτική διακυβέρνηση, θα μπορέσει η ελληνική κοινωνία να σηκώσει ξανά κεφάλι.

Σε αυτό τον αγώνα, δηλώνω παρόν και αφιερώνω και τις δικές μου δυνάμεις στη μάχη να ξανακερδίσουμε την ελπίδα και να πάρει πίσω η κοινωνία μας όσα βίαια της αφαίρεσε η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάστε