My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Κολυμβητήριο και πάλι ενόψει!

kolymbitirioΤο κολυμβητήριο του Κιλκίς είναι ένα από τα έργα του νομού μας, που χαρακτηρίζονται “γεφύρια της ‘Αρτας”, καθώς ο σχεδιασμός τους γίνεται προ …αμνημονεύτων χρόνων ενώ η υλοποίησή τους …χάνεται κάπου στο μέλλον!

Τώρα, λοιπόν, μας πληροφορούν γι` άλλη μια φορά ότι το Κολυμβητήριο – που κάποτε πριν χρόνια ξεκίνησε αλλά έμεινε στη …γούβα – θα ολοκληρωθεί. Το έργο εντάχθηκε μαζί με άλλα 10 κολυμβητήρια και επτά (7) γυμναστήρια ανά την Ελλάδα, συνολικού κόστους 23 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση ένταξης πάρθηκε απ` τη Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια, εκτός αυτού του Κιλκίς,  είναι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.

Στον συνολικό προϋπολογισμό των 23 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται και η συντήρηση των εγκαταστάσεων για 20 έτη. Τα έργα θα υλοποιηθούν με ιδιωτικά κεφάλαια μέσω 2-4 διαφορετικών διαγωνισμών, ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν και οι πόροι του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica.

«Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό. Ένα ακόμα πλεονέκτημα των ΣΔΙΤ είναι η ταχύτητα με την οποία προχωρούν τα έργα. Υπήρξε συμφωνία όλων των συναρμόδιων Υπουργών και η προσπάθεια ξεκινάει αμέσως», δήλωσε σχετικά, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζιδάκις.

Σχολιάστε