My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Συνέδριο δήμων σε Θεσσαλονίκη

kede_synedrioΔιήμερο συνέδριο διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της έκθεσης «POLIS», με τίτλο «Κοινωνία σε κρίση, Αυτοδιοίκηση σε δράση».

Οι εργασίες του συνεδρίου στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου με εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, και δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη.

Στόχος του συνεδρίου είναι να τονιστεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει πως είναι ο μοναδικός φορέας που είναι σε θέση να υλοποιεί και να προσαρμόζει τις κοινωνικές του δράσεις ανάλογα με τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, που έχουν επιβαρυνθεί τα μέγιστα από τις συνέπειες της κρίσης.

«Ως τοπική αυτοδιοίκηση αντικαταστήσαμε επί της ουσίας ένα κρατικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας το οποίο εμφάνιζε σοβαρές ελλείψεις και αδυναμία παρεμβάσεων, δημιουργήσαμε αξιοζήλευτες δομές παιδικής μέριμνας, διευρύναμε τα προγράμματα αρωγής στους ηλικιωμένους, αξιοποιήσαμε ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και οργανώσαμε σύγχρονες υπηρεσίες παροχής φροντίδας, συμβουλευτικής, προαγωγής της υγείας, προώθησης της απασχόλησης και αλληλεγγύης», τονίζει ο Σ. Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι.

Την έναρξη των διήμερων εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ενώ στη διάρκειά τους δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες, πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων θα σκιαγραφήσουν τη σημερινή κατάσταση, θα καταγράψουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα θέσουν επί τάπητος την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης των δήμων, ώστε να έχουν και τη δύναμη και τη δυνατότητα να ενεργήσουν ουσιαστικά υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε