My Twitter Feed

1 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ανθρωπιστική βοήθεια από ΕΕΣ -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Το Κιλκίς αποχαιρετά τον Γιόσκα Παυλίδη -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Αποχιονισμοί σε Πάικο – Κρούσια -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στον πόλεμο -

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου, 2022

Πανδημία: Παράθυρα αισιοδοξίας -

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου, 2022

Πάει για επιχειρηματίας της χρονιάς -

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Κόντρα Γεωργαντά – Φραγγίδη -

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022

Νέα διοίκηση στον Οδοντιατρικό -

Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, 2022

Κοινή δήλωση για εμβολιασμό

Για πρώτη φορά οι κορυφαίοι εκλεγμένοι πολιτικοί παράγοντες του νομού Κιλκίς προβαίνουν σε κοινή δήλωση! Αντικείμενό της, το τεράστιο θέμα των δυο τελευταίων ετών, η πανδημία του κορονοϊού.

Ενόψει, λοιπόν, του 4ου κύματος, που όλα δείχνουν ότι έχει ξεκινήσει εν μές ακόμα του καλοκαιριού, μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού απευθύνουν με κοινή δήλωσή τους, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ειρήνη Αγαθοπούλου, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, Δημήτρης Κυριακίδης και Κωνσταντίνος Σιωνίδης, αντίστοιχα.

Οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας παράγοντες καλούν τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις τους και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ο οποίος «δεν είναι απλά επιβεβλημένος για τη στοιχειώδη προστασία των πολιτών και των οικογενειών τους, αλλά και για τη δημόσια υγεία».

Το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης έχει ως εξής:

 «Η μάχη με την πανδημία του κορονοϊού δεν έχει τελειώσει και γι’ αυτόν τον λόγο ο εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. Ασφαλείς πολίτες είναι οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Με βάση τη μέχρι στιγμής τεκμηρίωση, όλες οι μεταλλάξεις καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τα εμβόλια.  Στη μάχη για την ανάσχεση της πανδημίας η διασπορά νέων, πιο λοιμογόνων παραλλαγών του κορονοϊού πυροδοτεί ανησυχία, αλλά έρευνες έδειξαν ότι τα εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά και μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο αυτές τις παραλλαγές.

            Η πανδημία συνεχίζεται, κι ο εμβολιασμός είναι -αυτή τη στιγμή- η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Σ’  αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σ’ αυτούς που κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή επιφυλακτικότητας απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών ,παγκοσμίως, είναι η ασφαλής λύση για να αντιμετωπίσουμε την απειλή της πανδημίας, ακόμη κι όταν αυτή εκφράζεται μέσα από τις μεταλλάξεις και να χτίσουμε τείχος ανοσίας. Μπροστά στα υπέρτατα αγαθά της ζωής και της υγείας, δεν έχει θέση οποιαδήποτε παραπληροφόρηση, γι’ αυτό ας προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όλοι μαζί.

Η αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης καθιστά απαραίτητο τον εμβολιασμό, ακόμη και σε εκείνους που είτε αισθάνονται λιγότερο απειλούμενοι από την πανδημία, είτε έχουν επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, από τη στιγμή που τίθεται το θέμα της προστασίας των πλέον ευάλωτων ατόμων και της δημόσιας υγείας.

Η απάντηση στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Και, σ’ αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να κινηθούμε όλοι. Για την δική μας προστασία, των οικογενειών μας, των συμπολιτών μας, της κοινωνίας».

Σχολιάστε