My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κλειστοί σήμερα οι δήμοι

dimarxeio-kilkisΚλειστοί είναι σήμερα Δευτέρα 8 Ιουλίου οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας, μαζί με όλους τους δήμους της χώρας, με εξαίρεση τις κοινωνικο-προνοιακές δομές, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του, με φόντο τις κυβερνητικές αποφάσεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Ήδη απ` το πρωί εργαζόμενοι στους δυο δήμους του νομού μας παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω απ` τα δημαρχεία, ενώ για τη 1.30 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δήμο Κιλκίς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κιλκίς τονίζει:

Το κλείσιμο του Δήμου Κιλκίς εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ, που λαμβάνουν χώρα πανελλαδικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο. 

Ειδικότερα, οι εξαγγελίες για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών, όχι μόνο υποβαθμίζουν και πλήττουν ανεπανόρθωτα την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά καταδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό που επιδιώκεται δεν είναι η περιστολή των δαπανών, αλλά η πλήρης κατάρρευση του θεσμού.

Το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αμέσως μετά οι επικεφαλής των παρατάξεων στη ΚΕΔΕ θα επαναξιολογήσουν τα δεδομένα και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Κ. Μητσοτάκη

Με ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την ΚΕΔΕ να ταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων για να μην χαθεί καμία θέση εργασίας, εξαπολύωντας παράλληλα πυρά κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούν την ΚΕΔΕ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση και ειδικότερα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί (…) είτε με τη ‘διαθεσιμότητα’, είτε με την ‘κινητικότητα’, είτε με οτιδήποτε άλλο».

Επικεντρώνοντας μάλιστα τα βέλη της στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης η ΠΟΕ-ΟΤΑ διερωτήθηκε: «Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που με χαρά αποδέχθηκε την καρέκλα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης πού ακριβώς έχει δουλέψει; Είναι ικανός να χαρακτηρίζει με θράσος τους εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανάξιους και να λέει ότι εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους;».

«Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση κ. Μητσοτάκη δεν έχουν χορηγούς εταιρείες όπως η Siemens. Πασχίζουν να ζήσουν τις οικογένειές τους με το φιλοδώρημα που κατάντησε τους μισθούς της η τρόικα και η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Η Ομοσπονδία διαμήνυσε ότι οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να δεχθούν έτσι απλά τη «θανατική καταδίκη» που τους επιφυλάσσει η κυβέρνηση, αλλά όπως τονίζει, θα παλέψουν να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

«Για τους εργαζόμενους μόνο μια είναι η απόφαση το κλείσιμο των Δήμων τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 και η κοινή συστράτευση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία για την ανατροπή αυτών των αποφάσεων», κατέληξε.

kilkis24.gr με πληροφορίες από newsroom naftemporiki.gr – ΑΜΠΕ

Σχολιάστε