My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Κλείνουν σχολεία στη Β. Ελλάδα λόγω κρύου!

Και άλλα σχολεία, πέρα από αυτά της Φλώρινας, αναμένεται να κλείσουν τις ερχόμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης. Τη δυσάρεστη αυτή βεβαιότητα διατύπωσαν δήμαρχοι της Β. Ελλάδας κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Το αίτημα της ΚΕΔΕ -αλλά και πολλών δημάρχων μεμονωμένα- προς το υπουργείο Οικονομικών, να επιστρέφεται ο φόρος πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, παρέμεινε αναπάντητο. Αίτημα ιδιαιτέρως σοβαρό, εάν ληφθεί υπόψη ότι πέρα από την εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη των αναγκών τους είναι μειωμένη κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Όπως σημείωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΕ, Γιάννης Μουράτογλου, στα γραφεία της ΚΕΔΕ έχουν αρχίσει και φθάνουν επιστολές από δημάρχους που δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο για τα σχολεία.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκονται η Καστοριά, τα Γρεβενά, η Έδεσσα και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, όπου η θερμοκρασία έχει πέσει πολύ κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Έσχατη λύση που απομένει για τους δημάρχους, όπως οι ίδιοι έλεγαν, είναι οι ξυλόσομπες.

Newsit.gr

Σχόλια
One Response to “Κλείνουν σχολεία στη Β. Ελλάδα λόγω κρύου!”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ελάτε κύριοι Δήμαρχοι…υπερβολές τώρα. Μιά έκκληση στους γονείς να ντύνουν χοντρά τα παιδιά τους και λύθηκε το πρόβλημα. Γιά ρωτήστε και τον τελούντα εν αργία ημέτερο Δήμαρχο πώς το έκανε ; Αν λοιπόν στερήστε ιδεών… ρωτήστε τουλάχιστο. Οσο για τις ξυλόσομπες που σκεφτήκατε, αυτή όντως είναι μιά καλή ιδέα, αλλά όχι για τον δικό μας Δήμαρχο. Διότι αυτές κοστίζουν και τα μπουριά τους επίσης, και τα ξύλα αντάμα, και πού θα στοιβαχτούν, και ποιός θα κουβαλάει, και ποιός θα καθαρίζει, και θα ντουμανιάζουν τα σχολεία, και θα πρέπει να τα βάφεις συχνότερα, και μπορεί να τσουρουφλιστεί κάνα παιδάκι, και να ζείς μέσα στο άγχος μήπως και σε κατηγορήσουν, και δεν είμαστε για τέτοια τώρα, και άντε να προκυρήξεις διαγωνισμό και μετά κουρασμένος απο τόσες έγνοιες, πού νά ‘χεις όρεξη για βραδινό χαρτάκι στο GAMPLER.
    ‘Αστο να πάει στο διάάάολο…

Σχολιάστε