My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΚ: Αλλάζει το πολιτικό σκηνικό

Σε ανακοίνωση – παρέμβασή της ενόψει εκλογών, η Kεντροαριστερή Kίνηση Κιλκίς (KKK) τονίζει ότι “το νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές, δεν θα μοιάζει με την σημερινή εικόνα” και ” ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, η κεντροαριστερά είναι υποχρεωμένη, να οδηγηθεί σε ένα καταστατικό – πολιτικό και οργανωτικό συνέδριο, μέσα από το οποίο θα  σφυρηλατηθεί η ενότητα του μεσαίου χώρου”.

kentroaristera50-001Η ανακοίνωση:

“Η προεκλογική μάχη που έχει ήδη ξεκινήσει, δυστυχώς βρίσκει τον μεσαίο χώρο κατακερματισμένο. Ο χώρος της κεντροαριστεράς ταλαιπωρείται από πολλαπλές διαιρέσεις. Αντί της συσπείρωσης και ενοποίησής του, παρακολουθούμε την δημιουργία πολλών μικρών νέων κομμάτων. Οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι ατομικές στρατηγικές όμως δεν επιτρέπουν στην κεντροαριστερά να λειτουργήσει ως  εγγυητής της σταθερότητας απέναντι στον διπολισμό του σημερινού πολιτικού τοπίου.

Η χώρα μας διέρχεται την μετάβαση από τις μονοκομματικές και αυτοδύναμες κυβερνήσεις σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Ο ελληνικός λαός συνεχώς επιβεβαιώνει με την σοφία του, όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, ότι εμπιστεύεται κυβερνήσεις συνεργασίας για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων και επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα ύπαρξης της Κεντροαριστεράς ως αντίβαρο στον νέο διπολισμό που διαμορφώνεται.   

Η Kεντροαριστερή Kίνηση Κιλκίς (KKK), υιοθετώντας πλήρως την παραπάνω αναγκαιότητα, παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου, ευχόμενη οι πρωταγωνιστές της να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εύχεται τα ρήγματα που πιθανόν να ανοίξουν στον κατακερματισμένο μεσαίο χώρο να είναι μικρά έτσι ώστε γρήγορα και ανώδυνα να κλείσουν, επιτρέποντας στην κεντροαριστερά να παίξει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην επόμενη ημέρα.

Το νέο πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές, δεν θα μοιάζει με την σημερινή εικόνα. Ανεξαρτήτως του εκλογικού αποτελέσματος, η κεντροαριστερά είναι υποχρεωμένη, να οδηγηθεί σε ένα καταστατικό – πολιτικό και οργανωτικό συνέδριο, μέσα από το οποίο θα  σφυρηλατηθεί η ενότητα του μεσαίου χώρου. Ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα, κόμματα, κινήματα και κινήσεις που δημιουργήθηκαν κάτω από την απαίτηση της πολιτικής έκφρασης των δημοκρατικών – σοσιαλιστών  ελλήνων  πολιτών, δύσκολα θα αντισταθούν στην μεγάλη προσπάθεια ενότητας του μεσαίου χώρου. Οι σοσιαλιστές – σοσιαλδημοκράτες  έλληνες πολίτες, που δεν εκφράζονται πολιτικά από τα κόμματα του διπολισμού, μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών, θα απαιτούν να παραμεριστούν οι ηγεμονικές διαθέσεις και οι προσωπικές διαδρομές. Οι πολιτικές «ζυμώσεις» που θα πυροδοτηθούν, θα υποχρεώσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που κινούνται στον μεσαίο χώρο να δομήσουν την μεγάλη Κεντροαριστερά που θα αποτελέσει τον τρίτο πόλο. Ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα απέναντι στον αριστερό και δεξιό λαϊκισμό, που θα δώσει δημιουργική πνοή στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. “

Σχολιάστε