My Twitter Feed

17 Μαρτίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Όχι διαχωρισμό προσφύγων -

Πέμπτη, 17 Μαρτίου, 2022

Φόβοι για νέα αποβιομηχάνιση -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

Ουρές για καύσιμα από τη γείτονα! -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

Συντηρήσεις σε κλειστά της Παιονίας -

Τετάρτη, 16 Μαρτίου, 2022

“Αλληλεγγύη σε κάθε πρόσφυγα” -

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022

20 τόνοι βοήθεια σε πρόσφυγες -

Τρίτη, 15 Μαρτίου, 2022

“Tρίβουμε τα μάτια με την ακρίβεια” -

Δευτέρα, 14 Μαρτίου, 2022

Αύξηση κρουσμάτων κατά 50%! -

Κυριακή, 13 Μαρτίου, 2022

ΚΚΕ: Όχι διαχωρισμό προσφύγων

Ανακοίνωση με αφορμή την επιστολή της “Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας” στον πρέσβη της Ουκρανίας, εξέδωσε η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη ομάδα «καλλιεργεί το διαχωρισμό των προσφύγων σε «καλούς» και «κακούς», λευκούς και σκουρόχρωμους, χριστιανούς και αλλόθρησκους».

Το θέμα της επιστολής έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τις τελευταίες μέρες στο Διαδίκτυο, με το ΚΚΕ να είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι στιγμής κόμμα που τοποθετείται σ` αυτό, με την ανακοίνωση του, η οποία έχει ως εξής:

«Η γνωστή για τον εθνικιστικό χαρακτήρα της «Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας», βρήκε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία για να ξαναρίξει το ρατσιστικό δηλητήριό της, προβάλλοντας ταυτόχρονα και ένα δήθεν «φιλανθρωπικό» προφίλ.  

Αυτή τη φορά ενημερώνει τον πρέσβη της Ουκρανίας ότι στη Νέα Καβάλα, της ΠΕ Κιλκίς, υπάρχει «καταυλισμός (…) με πάρα πολύ καλό επίπεδο φιλοξενίας για 1.600 Ουκρανούς πρόσφυγες».  

Αυτό που επιδιώκει η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία έχαιρε της στήριξης της Διοίκησης του Δήμου Παιονίας και άλλων τοπικών παραγόντων όταν διοργάνωναν από κοινού ρατσιστικά συλλαλητήρια στο Πολύκαστρο για να φύγουν οι πρόσφυγες από τη Νέα Καβάλα, είναι να αποπροσανατολίσει το λαό της περιοχής και να «βγάλει λάδι» για ακόμα μία φορά τους πραγματικούς υπεύθυνους.  

Καλλιεργεί το διαχωρισμό των προσφύγων σε «καλούς» και «κακούς», λευκούς και σκουρόχρωμους, χριστιανούς και αλλόθρησκους, όταν λέει επί της ουσίας να φύγουν οι Σύριοι για να έρθουν οι Ουκρανοί, σαν και μην είναι ίδιες οι αιτίες που οδηγούν τους λαούς στην προσφυγιά και τη μετανάστευση.

Αναπαράγει τα όσα ακούγονται κατά καιρούς, κυρίως από κυβερνητικά χείλη, ότι οι πρόσφυγες από Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ κ.α. ζουν σε ιδανικές συνθήκες στη χώρα μας, όταν μιλάνε για τις «καλύτερες συνθήκες διαβίωσης» σε δομές όπως αυτές της Νέας Καβάλας, βγάζοντας από το κάδρο τις πραγματικά απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Προβάλει τις δομές προσφύγων σχεδόν σαν τουριστικό προορισμό.  

Συγκαλύπτει τις πραγματικές αιτίες των πολέμων, οι οποίοι ξεσπούν όταν η διπλωματία και η πολιτική δεν μπορεί να δώσει λύση στους οξυμμένους ανταγωνισμούς καπιταλιστικών κρατών, για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής.  

Επιλέγει να σπέρνει το μίσος ανάμεσα στους λαούς και να διαλέγει στρατόπεδο ληστών ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ και Ρωσία. Δεν λέει κουβέντα για το ρόλο και τις ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων και της ελληνικής αστικής τάξης σ’ αυτόν τον πόλεμο, την ώρα που τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σπαταλούν δισεκατομμύρια για στρατιωτικούς εξοπλισμούς όχι για την άμυνα της χώρας αλλά για επεμβάσεις και πολέμους όπου γης, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό πολεμικό ορμητήρια με ΑμερικαντοΝΑΤΟϊκές βάσεις να ξεφυτρώνουν και να αναβαθμίζονται σε όλη τη χώρα, συμφωνούν στην εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.  

 Η αληθινή αλληλεγγύη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία δεν εκφράζεται με δομές και καταυλισμούς δήθεν πολυτελείας ή με το βλέμμα στραμμένο στην εκμετάλλευση ενός φθηνού και ευάλωτου εργατικού δυναμικού,  ούτε με «φιλανθρωπικές διακηρύξεις».

Η αληθινή αλληλεγγύη τόσο στον Ουκρανικό λαό, όσο και στους λαούς της γειτονιάς μας, εκφράζεται με τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της κάθε χώρας, όπως και της Ελλάδας, από αυτόν, με την καταδίκη της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας, αλλά και την καταδίκη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ που πυροδοτούν τον πόλεμο. Εκφράζεται και θα εκφραστεί με την γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στους Ουκρανούς πρόσφυγες, όπως εκφράστηκε και προς τους υπόλοιπους πρόσφυγες που έχουν βρεθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια από τον ελληνικό λαό.”

Σχολιάστε