My Twitter Feed

4 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Χωρίς παιδίατρο ο Δήμος Παιονίας

*Αναφορά και για το Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Χωρίς παιδίατρο παραμένει ολόκληρος ο Δήμος Παιονίας, μετά την συνταξιοδότηση της προηγούμενης, που υπηρετούσε στο Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Πολυκάστρου. Έτσι οι γονείς αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξεταστούν τα παιδιά τους και να επιβαρύνονται οικονομικά.

Σχετική ερώτηση κατέθεσαν πρόσφατα στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου. Θυμίζουμε ότι ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφτηκε πρόσφατα το ΚΥ Πολυκάστρου. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Με βάση το οργανόγραμμα στελέχωσης του Κ.Υ. Πολυκάστρου, επείγοντα χαρακτήρα αποκτά η προκήρυξη και κάλυψη των οργανικών θέσεων Παιδιάτρων.

Με δεδομένο ότι και η τελευταία Παιδίατρος έχει ήδη συνταξιοδοτηθεί ουσιαστικά, μένει χωρίς Παιδίατρο όλη η περιοχή του Δήμου Παιονίας (δηλαδή η μισή Π.Ε. Κιλκίς), αφού δεν έχει παρόμοια ειδικότητα γιατρού και σε ιδιωτικό επίπεδο.

 
Να σημειωθεί επίσης ότι το Υπουργείο αργοπορεί χαρακτηριστικά στην προκήρυξη θέσης Παιδιάτρου για το Κ.Υ. Πολυκάστρου παρ’ όλο που ομόφωνα έχει αποφασίσει το ΔΣ του Γ.Ν. Κιλκίς για την έγκριση πλήρωσης της παραπάνω θέσης. 

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε τραγικό αδιέξοδο τους γονείς μικρών παιδιών αφού είναι αναγκασμένοι, επιβαρυνόμενοι οικονομικά, να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξεταστούν τα παιδιά τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή τους. 

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και της σημερινής συγκυβέρνηση, που στόχο έχουν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας. Πολιτική που σήμερα με πρόσχημα την κρίση παίρνει ακόμη πιο άγριες διαστάσεις με τις μαζικές περικοπές δαπανών, το πάγωμα προσλήψεων, για να εξασφαλιστούν κονδύλια για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος της υγείας του Ελληνικού λαού. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση πρόσληψη 2 μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Παιδιάτρων με βάση τις ανάγκες για την δωρεάν παιδιατρική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής από το ΚΥ Πολυκάστρου.”

Για το Ειρηνοδικείο Γουμένισσας

Οι ίδιοι βουλευτές του ΚΚΕ, κατέθεσαν αναφορά προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, του προέδρου και του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, με την οποία καταγγέλλουν την επικείμενη συγχώνευση – κατάργηση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας.

Σχολιάστε