My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Φτιάξτε τα νοσοκομεία

Την άμεση επισκευή και συντήρηση των κτιρίων των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη και πλήρους απασχόλησης σχέση εργασίας, ζητά η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς του ΚΚΕ.

Με αφορμή την “πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο Κιλκίς και τον τραυματισμό εργαζόμενης”, όπως τιτλοφορεί την ανακοίνωσή της, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

“Η πρόσφατη πτώση σοβάδων, στο Νοσοκομείο Κιλκίς, που προκάλεσε τον τραυματισμό ασκούμενης βοηθού των ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, έρχεται να αναδείξει, για ακόμα μία φορά, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς, με άμεσες επιπτώσεις στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και στο λαό του νομού.

Το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που έχει εκφράσει για το Νοσοκομείο της πόλης, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, με περιοδείες, ανακοινώσεις και κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις έχει αναδείξει εκτός από την υποχρηματοδότηση και τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τα μεγάλα προβλήματα στις υποδομές και στο κτιριακό του Νοσοκομείου.

Η διαρκής υποχρηματοδότηση μαζί με την συνεχή εμπορευματοποίηση της Υγείας, που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οδηγεί στο να έχουμε κτίρια παραμελημένα και κακοσυντηρημένα, σε σημείο που να τραυματίζονται ακόμα και οι εργαζόμενοι ή και οι ασθενείς.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, όμως, είναι γνωστές. Από τη μία κόβει από την υγεία του λαού, όμως από την άλλη δίνει επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα σε βιομήχανους και τραπεζίτες, για να κερδοφορούν ακόμα περισσότερο, αξιοποιώντας βέβαια και όλο το μνημονιακό αντεργατικό οπλοστάσιο.

Η επιστροφή στην «κανονικότητα» θα είναι ίδια με την μνημονιακή εποχή, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ, μιας και κανένας από τους δύο δεν αμφισβητεί την εμπορευματοποίηση της Υγείας και την εξοικονόμηση κονδυλίων για να επιδοτείται η επιχειρηματική δράση στους τομείς της Υγείας και της Πρόνοιας.

Ο λαός του Κιλκίς, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες, η νεολαία, χρειάζεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να παλέψουν και να διεκδικήσουν την Υγεία που δικαιούνται και τους αξίζει, να παλέψουν συνολικά για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, διεκδικώντας:

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
  • Πρόσληψη όλου του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού με μόνιμη και πλήρους απασχόλησης σχέση εργασίας.
  • Άμεση επισκευή και συντήρηση των κτιρίων του Νοσοκομείου Κιλκίς και της Γουμένισσας. Κατασκευή νέων κτιρίων όπου αυτό είναι αναγκαίο.”

Σχολιάστε