My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Το γλέντι στο Δροσάτο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Αυγούστου το καθιερωμένο – τα τελευταία χρόνια – ποντιακό γλέντι της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ στο χωριό Δροσάτο.

Μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος έδωσαν το «παρών», μαζί με αρκετό κόσμο που έχει συναντηθεί με το ΚΚΕ σε πρόσφατους αγώνες, μαζί με νέο κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, διασκέδασε, ήρθε σε επαφή με τις θέσεις και την πολιτική του ΚΚΕ.

Την ομιλία της εκδήλωσης έκανε ο Γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστας Σιδηρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις και ειδικά στην κάλπικη αντιπαράθεση των συνεταίρων των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, οι οποίοι με θέματα όπως η θρησκεία, οι σημαιοφόροι στα σχολεία, η αξιολόγηση στο δημόσιο κ.ά. προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό, να τον εγκλωβίσουν σε πλαστά δίπολα, την ίδια ώρα που όλοι τους από την ίδια πλευρά υπηρετούν τον κοινό στόχο της ανάκαμψης των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, εμπλέκοντας ταυτόχρονα τη χώρα σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ανάπτυξης, για την οποία, όπως είπε, «όλα τα κόμματα, από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τη φασιστική Χρυσή Αυγή, τον ίδιο στρατηγικό στόχο έχουν, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη, ώστε να είναι ανταγωνιστικοί και κερδοφόροι οι επιχειρηματικοί όμιλοι». «Γι’ αυτό», εξήγησε, «κανένας τους δεν τοποθετείται από τη σκοπιά των εργατικών λαϊκών συμφερόντων».

Έδωσε παραδείγματα από το νομό Κιλκίς, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια τη κρίσης, είναι πολλές οι μεγάλες επιχειρήσεις, κυρίως στον κλάδο του Μετάλλου και των Τροφίμων, οι οποίες βρίσκονται σταθερά σε τροχιά κερδοφορίας και ανάπτυξης, είναι ανταγωνιστικές όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, αυξάνουν συνεχώς το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά. «Κι όμως», σημείωσε, «η κατάσταση των εργατών δεν είναι καλύτερη αλλά χειρότερη από πριν μία δεκαετία. Οι μισθοί έχουν μειωθεί, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι ολιγόμηνες συμβάσεις έχουν αυξηθεί, η εντατικοποίηση και η πίεση την ώρα της εργασίας βρίσκεται στα ύψη, οι απλήρωτες υπερωρίες και η δουλειά τα σαββατοκύριακα είναι πλέον καθιερωμένα, ενώ συνεχώς αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα και οι νεκροί εργάτες στο νομό». «Είναι χαρακτηριστικό», είπε, «ότι τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν συμβεί 3 τουλάχιστον εργατικά ατυχήματα στο Κιλκίς, ενώ τις τελευταίες 40 ημέρες, πανελλαδικά, έχουν χάσει τη ζωή τους 8 εργάτες στον τόπο δουλειά τους».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε, ότι οι καπιταλιστές μπροστά στο κυνήγι του κέρδους δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή, γι’ αυτό είναι ικανοί να φτάσουν μέχρι και τις πολεμικές επιχειρήσεις γι’ αυτό το σκοπό, οδηγώντας στο αιματοκύλισμα ολόκληρους λαούς. Δίνοντας παραδείγματα από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, την Ουκρανία και αλλού, εξήγησε ότι, οι πόλεμοι γίνονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων. Εξήγησε ακόμα ότι οι ευθύνες για όλες αυτές τις επεμβάσεις βαραίνουν το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, μιας και όπου έχει «πατήσει το πόδι του» το ΝΑΤΟ μόνο καταστροφές σπέρνει, ενώ η Ελλάδα ξοδεύει ετησίως κοντά στα 4 δισ. ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και όχι για την άμυνα της χώρας και συμμετέχει σε 13 ΝΑΤΟϊκές αποστολές εκτός χώρας.

Ολοκληρώνοντας, κάλεσε σε συμμετοχή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη το απόγευμα, στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, και που φέτος είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Επίσης, κάλεσε και στην εκδήλωση με θέμα: «Τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού» που θα γίνει την Κυριακή 3 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Κήπου στο Κιλκίς.

Σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σκοπό να δείξουν στην εργατική τάξη της περιοχής, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, στη νεολαία, ότι παρά τις αντεπαναστατικές ανατροπές της περιόδου 1989-1991, η Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία το 1917 απέδειξε ότι βρισκόμαστε πλέον στην εποχή περάσματος στη νέα κοινωνία, όπου δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Από τη στιγμή που «ο πάγος έσπασε και ο δρόμος άνοιξε» οι σοσιαλιστικές επαναστάσεις είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και ο 21ος αιώνας θα είναι αιώνας νέας ανόδου του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος και μιας νέας σειράς σοσιαλιστικών επαναστάσεων. Ο 21ος αιώνας μπορεί να είναι ο αιώνας ανατροπής του καπιταλισμού και στην Ελλάδα, μιας και είναι ώριμες όλες οι υλικές προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Στο χέρι του λαού είναι να το πάρει απόφαση, να υψώσει το ανάστημά του, να οργανώσει την πάλη του και μαζί με το ΚΚΕ να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία όπου νοικοκύρης στον τόπο του θα είναι ο ίδιος ο λαός, μιας και ο πλούτος που θα παράγεται θα έχει σκοπό να ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε