My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Συγκέντρωση στα δικαστήρια

dikastiria-ilkisΣε συγκέντρωση συμπαράστασης στο μέλος της ΚΝΕ της ΤΟ Κιλκίς, ενόψει της δίκης του, την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, στις 9:30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς, καλούν η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, η αντίστοιχη οργάνωση του ΚΚΕ μ-λ και σύλλογοι, φορείς και σωματεία. 

Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τη συλληφθείσα.

Το κάλεσμα της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Αύριο, Παρασκευή 2 Δεκέμβρη, πραγματοποιείται στο Κιλκίς η δίκη του μέλους της ΚΝΕ που συνελήφθη από την αστυνομία στις 7 Νοέμβρη έξω από το 2ο ΓΕΛ Κιλκίς, έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου, γιατί συζητούσε έξω από το σχολείο με τους μαθητές για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την μέρα σε μια σειρά πόλεις της χώρας, όπως και στο Κιλκίς, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Πλήθος μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, ενώσεων γονέων, συλλόγων γυναικών, μεμονωμένων εργαζόμενων και ανθρώπων του μόχθου έχουν καταδικάσει όλες αυτές τις μέρες τη στάση του διευθυντή, της αστυνομίας και της εισαγγελίας, η οποία καλύπτεται προφανώς και από την κυβέρνηση, να σύρουν στο δικαστήριο ένα νέο άνθρωπο που αγωνίζεται και διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, ένα ανθρώπινο μέλλον, που συζητάει αυτές τις ιδέες με μαθητές, φοιτητές, νέους, εργαζόμενους, άνεργους.

Εδώ βρίσκεται η ουσία της δίωξης, γιατί αυτή ασκήθηκε, με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα του 1951, εξομοιώνοντας οποιοδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Επαναφέρεται δηλαδή στο νομικό και πολιτικό προσκήνιο το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής που ίσχυσε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα.

Η Κομματική Οργάνωση Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ και η Ο.Π. Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης αύριο Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στις 9:30 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς.

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ)

Η δίκη στο Κιλκίς μας αφορά όλους !

Η δίκη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς με κατηγορούμενη την φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και στελέχους της ΚΝΕ, είναι μια ευθεία και επικίνδυνη επίθεση ενάντια στο δικαίωμα της πολιτικής και κοινωνικής δράσης και στα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που κέρδισε ο λαός μας και η νεολαία με πολύχρονους αγώνες !
Στο εδώλιο του κατηγορούμενου στην πραγματικότητα δικάζεται το δικαίωμα της διάδοσης των ιδεών, η συλλογική πάλη , οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, κάθε κάλεσμα για μαζικό αγώνα ενάντια στις πολιτικές που δυναστεύουν τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Η χρησιμοποίηση του άρθρου 184 του μετεμφυλιακού Ποινικού Κώδικα δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο περιστατικό υπερβάλλοντος ζήλου. Αποτελεί τροχιοδεικτική βολή ενάντια στο μαζικό λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, προειδοποίηση για την συνέχεια και ένδειξη της κλιμακούμενης θωράκισης των πολιτικών καταστολής για τις επερχόμενες κοινωνικές αναμετρήσεις.
Αυτή η πρόκληση ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί και να καταγγελθεί μαζικά ! Καθώς επίσης και το γεγονός πως γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά -αντεργατικά μέτρα σε συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ και ξέρει πως για να περάσουν θα χρειαστεί να αναβαθμίσει την πολιτική του φόβου και της τρομοκρατίας.

Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ( μ-λ) καλεί τα σωματεία , τους συλλόγους και κάθε κοινωνική και συνδικαλιστική συλλογικότητα να καταγγείλουν την δικαστική δίωξη και να στηρίξουν κάθε μαζική κινητοποίηση ενάντια της.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης

Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει με τη σειρά του όσα διαδραματίστηκαν στο 2ο ΓΕΛ του Νομού Κιλκίς και αφορούν τη στάση του διευθυντή του συγκεκριμένου σχολείου σε μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη.

Η κατηγορία και η σύλληψη του μέλους έγινε με αφορμή την ενημέρωση των μαθητών για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος μπροστά στα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά την ίδια μέρα.

Ο συγκεκριμένος διευθυντής κι οποιοσδήποτε προωθεί την αντεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. με τη δικαιολογία τη «διατάραξη της οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», σύμφωνα με τα λεγόμενα του συγκεκριμένου διευθυντή, θα βρίσκει απέναντί του τους Συλλόγους Γυναικών σε κάθε τόπο.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας, που τσακίζονται από τα μέτρα της συγκυβέρνησης και αφορούν: τη δημιουργία κριτηρίων στα δημόσια νηπιαγωγεία με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των νηπίων και προνηπίων από αυτά, τα μορφωτικά δικαιώματα, τις ακατάλληλες κτηριακές υποδομές (ΚΙΒΟ), τις ελλείψεις εκπαιδευτικών.

Είναι πρόκληση η φίμωση και η ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και γι’ αυτό καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει τη στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς, που δεν διστάζουν να σύρουν μια νεαρή γυναίκα στα δικαστήρια που διεκδικεί κι αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον για όλα τα παιδιά.

Καλούμε όλες τις γυναίκες να συμμετέχουν με την παρουσία τους στις 2 Δεκέμβρη την ημέρα της δίκης.

Έχουμε υποχρέωση κι ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας για έναν καλύτερο κόσμο!

Σύλλογος Γυναικών Λαγκαδά (μέλος της ΟΓΕ) καταγγέλλει την σύλληψη του μέλους του, την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης», την ώρα που βρισκόταν έξω από το σχολείο με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές για τα αιτήματα του μαθητικού κινήματος μπροστά στα μαθητικά συλλαλητήρια που πραγματοποιούνταν πανελλαδικά την ίδια μέρα.

Τη στιγμή που με μια σειρά από νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, που οι κτηριακές υποδομές είναι υποτυπώδεις και οι μαθητές «στοιβάζονται» σε ελάχιστα τετραγωνικά, που πετούν έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία νήπια και προνήπια και διαχειρίζονται τα τεράστια κενά της εκπαίδευσης με λιγότερους εκπαιδευτικούς, θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές τουλάχιστον προκλητικές.

Ως Σύλλογος Γυναικών έχουμε απέναντί μας οποιονδήποτε με την στάση του προωθεί την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τα παιδιά μας με σκοπό να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή δίχως δικαιώματα.

Δεν ανεχόμαστε καμία απόφαση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει τη στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς αλλά και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που διεκδικεί και αγωνίζεται.

Τις καλούμε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο καθώς και με την παρουσία τους στις 2 Δεκέμβρη την ημέρα της δίκης. Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας!

Παλεύουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

*Η Ομάδα Γυναικών Ελευθέριου-Κορδελιού Θεσσαλονίκης (μέλος της ΟΓΕ) καταδικάζει και καταγγέλλει την σύλληψη νεαρής αγωνίστριας, μέλους του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, την Δευτέρα 7 Νοέμβρη έπειτα από καταγγελία του Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς, με την κατηγορία της «διατάραξης οικογενειακής ειρήνης» και «διέγερσης».

Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και συζητούσε έξω από το συγκεκριμένο σχολείο, με τους μαθητές, για την οργάνωση και το περιεχόμενο των μαθητικών κινητοποιήσεων που ήταν προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα σε μια σειρά πόλεις, για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και γενικότερα ο χώρος της εκπαίδευσης.

Τέτοιες πρακτικές έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, ώστε τα παιδιά μας να βγουν από το σχολείο υποταγμένα, δεχόμενα μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Τη στιγμή που τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, με υποτυπώδεις ακόμα και τις κτηριακές υποδομές, θεωρούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές τουλάχιστον προκλητικές και απαράδεκτες και δεν θα τις αφήσουμε αναπάντητες.

Δεν ανεχόμαστε καμία απόφαση ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων και καλούμε κάθε γυναίκα, κάθε μητέρα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει τη στάση του διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς αλλά και την απόφαση της Εισαγγελίας Κιλκίς να σύρει στα δικαστήρια μια νεαρή γυναίκα που διεκδικεί και αγωνίζεται.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της συναγωνίστριας, στους αγώνες των μαθητών και δηλώνουμε ότι την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη θα είμαστε δίπλα της στα δικαστήρια του Κιλκίς.

Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων με τη σύλληψη μέλους της ΚΝΕ, που δικάζεται την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στο Κιλκίς, με βάση του άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα (1951), έπειτα από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, με την κατηγορία «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Το «έγκλημά» της ήταν ότι μοίραζε προκηρύξεις και κουβέντιαζε με μαθητές έξω από Λύκειο του Κιλκίς. Συζητούσε με τους μαθητές του σχολείου για την οργάνωση και το περιεχόμενο της κινητοποίησης που είχαν τα σχολεία του Κιλκίς διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών. Η κινητοποίηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και ο χώρος της εκπαίδευσης συνολικότερα.

Η απαράδεκτη στάση του διευθυντή του σχολείου, να επιτεθεί και να καλέσει την αστυνομία, η οποία μέσα σε χρόνο πέντε λεπτών όχι μόνο έφτασε στο σχολείο αλλά συνέλαβε και το μέλος της Νεολαίας του ΚΚΕ και το οδήγησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς και έπειτα στην Εισαγγελέα Κιλκίς, αποτελεί παράδειγμα αυταρχισμού που μας θυμίζει άλλες εποχές. Σε μία περίοδο που και οι μαθητές βιώνουν μαζί με τις οικογένειες τους τις επιπτώσεις της κρίσης, όπου προσπαθούν και αυτοί να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται, είναι προκλητικό να δίνονται στους μαθητές τέτοια μαθήματα υποταγής από τους ίδιους τους δασκάλους τους.

Η δίωξη που της ασκήθηκε, στην ουσία, εξομοιώνει οποιαδήποτε κάλεσμα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις (αποχή, διαδήλωση, κατάληψη, διαμαρτυρία) με πρόσκληση σε διάπραξη εγκλήματος ή πλημμελήματος. Ως εκ τούτου επαναφέρει στο νομικό αλλά κυρίως στο πολιτικό προσκήνιο, το πλαίσιο περιορισμού των ελευθεριών και πολιτικής καταστολής.

Το σωματείο μας, μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, μαζί με τους μαθητές και όλο το λαό, δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τέτοιες ενέργειες. Η “αριστερή” κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταστείλει τους αγώνες και κάθε φωνή που καλεί σε ξεσηκωμό. Το ίδιο έργο το είδαμε και με την επίθεση στο συλλαλητήριο των συνταξιούχων και με τις διώξεις απέναντι σε μαθητές το προηγούμενο διάστημα αλλά και με τις συνεχόμενες διώξεις απέναντι σε εργαζόμενους που αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτή τη φορά, βρήκε στο πρόσωπο του συγκεκριμένου διευθυντή τον εκφραστή της πολιτικής του μαστιγίου.

Στεκόμαστε δίπλα στο πλευρό της συναγωνίστριας, αλλά και στους αγώνες των μαθητών. Καλούμε όλα τα ταξικά σωματεία να καταγγείλουν αυτή την προσπάθεια καταστολής των αγώνων, και καλούμε μπροστά και στην Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη να δοθεί ηχηρή απάντηση σε όσους θέλουν εμάς και τα παιδιά μας να ζούμε με το κεφάλι σκυμμένο.

Παλεύουμε και διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει
με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σχολιάστε