My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Στη Κομισιόν οι καταστροφές

Τη λήψη άμεσων μέτρων και την αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει το τελευταίο χρονικό διάστημα τη Βόρεια Ελλάδα ζητάει με επιστολή της στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στους αρμόδιους Επιτρόπους, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

plimmyraΤονίζει, ακόμα, στην επιστολή της την έλλειψη υποδομών και σχεδιασμού έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης. Καταγγέλλει την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρηματοδοτούν έργα και υποδομές με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρήσεων και όχι έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, όπως αντιπλημμυρικά και αντισεισμικής θωράκισης, αφήνοντας απροστάτευτο τον ελληνικό λαό, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες μέρες κακοκαιρίας να έχουμε ήδη πέντε θύματα και τεράστιες υλικές ζημιές.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

” Πέντε μέχρι στιγμής νεκροί, εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια και οικιακός εξοπλισμός, πολλές δεκάδες χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα καλλιεργημένης γης με καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων τόνων αγροτικών προϊόντων, κατεστραμμένες οδικές αρτηρίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των τελευταίων έντονων βροχοπτώσεων στην Ελλάδα,

ιδιαίτερα στο Βόρειο τμήμα της (Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Χαλκιδική, Έβρο όπου η στάθμη του ομώνυμου ποταμού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια κ.λπ.). Περιοχές της χώρας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Ενώ η ίδια τραγική κατάσταση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, με τεράστιες καταστροφές και θύματα, o ελληνικός λαός παραμένει εντελώς ανυπεράσπιστος μπροστά στον κίνδυνο των πλημμυρών, γιατί τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν θεωρούνται επιλέξιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν χρηματοδοτούνται από τα ταμεία της που δημιουργούνται από το υστέρημα του λαού. Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελληνικές κυβερνήσεις θεωρούν τις δαπάνες αυτές ως μη παραγωγικές, αφού δεν εξασφαλίζουν κέρδη και ανταγωνιστικότητα σε επιχειρήσεις τις οποίες χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα σε βάρος του λαού. Οι όποιες αποζημιώσεις – αν και όποτε – δοθούν, είναι κυριολεκτικά ψίχουλα κοροϊδίας για τους πληγέντες.

Τα αντιπλημμυρικά έργα (όπως και τα αντισεισμικά) αποτελούν όρο επιβίωσης των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών και των αγροτών.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ρωτά:

Πόσα και ποια συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ενταχθεί στη χρηματοδότηση και ποια είναι η εξέλιξη υλοποίησης των σχετικών προγραμμάτων;

Και απαιτεί :

Άμεση καταγραφή και αποζημίωση του συνόλου των καταστροφών σε αγροτική παραγωγή και αγροτικό κεφάλαιο, σε οικίες, οικιακό εξοπλισμό και αυτοκίνητα, σε αυτοαπασχολούμενους που καταστράφηκε ο εξοπλισμός τους.

Άμεσο σχεδιασμό, γενναία χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους.

Ολοκληρωμένη, συνδυασμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων χωρίς καμιά εμπλοκή ιδιωτικών φορέων.

Προστασία των δασών και μετατροπή τους σε αποκλειστικά δημόσια περιουσία, με αναδάσωση των καμένων εκτάσεων.

Σχολιάστε