My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Περιοδεία υποψήφιων σε Παιονία

Παράλληλα με τις περιοδείες σε χώρους και υπηρεσίες του δημοσίου στην πόλη του Κιλκίς, από τους υποψήφιους του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες σε χώρους του δημοσίου και στο Δήμο Παιονίας, από το Γιάννη Φαχουρίδη και την Ειρήνη Χατζή.

20150114_111028Τη Δευτέρα (12/1) η Ειρήνη Χατζή επισκέφτηκε Δημοτικά Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς στο Πολύκαστρο.

Στις ομιλίες της στους εκπαιδευτικούς τόνισε ότι το νέο σχολείο της ΕΕ, των επιχειρηματιών και της ημιμάθειας, που εδώ και μια δεκαπενταετία χτίζεται και ήδη το νοιώθουν στο πετσί τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί (π.χ. βιβλία, μεταφορές, αναλώσιμα, τράπεζα θεμάτων κτλ), πάει να ολοκληρωθεί και με την επιβολή της αξιολόγησης, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, με το δικαίωμα στο ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά. Επισήμανε ακόμα ότι μόνο το ΚΚΕ μιλάει για Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά, με τους γονείς να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για τη λειτουργία του και ότι μόνο το ΚΚΕ θέτει το ζήτημα της ολόπλευρης μόρφωσης των μαθητών σε αντιδιαστολή με την τάση που κυριαρχεί για ληξιπρόθεσμες δεξιότητες, χρηστικές πληροφορίες και αποσπασματική μάθηση.

Την Τετάρτη (14/1) μαζί με το Γιάννη Φαχουρίδη επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες στο κτίριο του Δήμου Παιονίας, το ΚΕΠ, τo Αστυνομικό Τμήμα και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, το Νοσοκομείο, το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική στη Γουμένισσα.

Με όλους τους εργαζόμενους συζήτησαν για τα αντεργατικά μέτρα που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός την επόμενη μέρα των εκλογών, μέτρα που πηγάζουν πρώτα απ’ όλα από τις συνθήκες της ΕΕ. Γι’ αυτό το λόγο εξήγησαν ότι πρέπει το ΚΚΕ να είναι όσο πιο δυνατό γίνεται μέσα στη βουλή, ώστε να είναι ισχυρή και η αντιπολίτευση του λαού απέναντι σε παλιά και νέα αντεργατικά μέτρα.

Ειδικά στους χώρους της υγείας ο Γιάννης Φαχουρίδης σημείωσε ότι ουσιαστικά το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό είναι αυτό που στηρίζει τη λειτουργία των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων και ότι πολλές φορές ακόμα και με την οικονομική συνδρομή προσωπικού και ασθενών «λύνονται» προβλήματα ελλείψεων. Ενημερώθηκε για τις βασικές ελλείψεις που υπάρχουν στους δύο παραπάνω χώρους, με χαρακτηριστική περίπτωση την έλλειψη παιδιάτρου τόσο από το Κέντρο Υγείας όσο και από το Νοσοκομείο και ανέφερε ότι στην πραγματικότητα τα νοσοκομεία λειτουργούν ως κέντρα για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Εξήγησε ότι σε περίοδο κρίσης, όπου όλο και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται προς τις δημόσιες δομές υγείας και οι απαιτήσεις αυξάνονται, οι κυβερνήσεις δεν υποβαθμίζουν από διαχειριστικό λάθος ή από άγνοια την υγεία (μείωση προσωπικού, υποχρηματοδότηση κτλ), αλλά συνειδητά «αφήνουν χώρο» στις ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας, μιας και αποτελεί στρατηγική της ΕΕ η εμπορευματοποίηση της υγείας και η ιδιωτικοποίησή της. Οι όρκοι πίστης στην ΕΕ είναι και ο λόγος που ούτε μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να δώσει λύση στην λαϊκή απαίτηση – που μόνο το ΚΚΕ στηρίζει – για Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Σχολιάστε