My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Πάρτε μέτρα για την Υγεία

Παρά τα λίγα σχετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο νομό Κιλκίς δεν μπορεί να είναι καθόλου καθησυχαστική, λόγω της υποχρηματοδότησης της υγείας και του παγώματος των προσλήψεων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Αυτό υπογραμμίζει ζητώντας τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της με τίτλο “κανείς ανυπεράσπιστος στην επιδημία και την επίθεση της εργοδοσίας”.

Η ανακοίνωση:

“Βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του νέου κορονοϊού που απειλεί το λαό μας και τους λαούς όλου του κόσμου. Το Κόμμα μας από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης αυτή την πρωτόγνωρη για το λαό περιπέτεια, απαιτώντας να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, παρεμβαίνοντας διαρκώς με κύριο σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί»!

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Κιλκίς – παρά τα λίγα σχετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα – δεν μπορεί να είναι καθόλου καθησυχαστική.

Πρώτα απ’ όλα η κατάσταση με τα δύο Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Κιλκίς. Εξαιτίας της διαρκούς υποχρηματοδότησης της υγείας και του παγώματος των προσλήψεων, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, είχε οδηγήσει και πριν την πανδημία, σε οριακή κατάσταση τη λειτουργία τους. Αλήθεια πόσο έτοιμες είναι να ανταποκριθούν οι δομές υγείας του νομού, όταν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό, όταν δεν λειτουργεί καμία ΜΕΘ στο νομό, όταν τα υλικά και τα μέσα προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο; Πόσο ασφαλής μπορεί να αισθάνεται ο λαός του Κιλκίς, όταν μια σειρά από εξετάσεις και προγραμματισμένα χειρουργεία έχουν πάει πίσω;

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή φαίνεται διαχειρίσιμη, γιατί οι υγειονομικές δομές του νομού δεν έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν πολλά κρούσματα και όχι γιατί είναι πάνοπλες και προετοιμασμένες.

Γι’ αυτό είναι αναγκαίο ΤΩΡΑ η κυβέρνηση:

  • Να προχωρήσει στην προμήθεια σε όλα τα αναγκαία μέσα στα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και στα Κέντρα Υγείας Πολυκάστρου και Δροσάτου.
  • Να ανοίξει όλες τις αναγκαίες ΜΕΘ στο νομό.
  • Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό.
  • Να προχωρήσει άμεσα η επίταξη των ιδιωτικών μονάδων και γιατρών και η ένταξή τους στον κεντρικό κρατικό σχεδιασμό.
  • Να μην σκεφτεί να απομακρύνει από τις θέσεις τους τους Αγροτικούς γιατρούς, οι οποίοι δίνουν μία ανάσα στους κατοίκους των χωριών, ειδικά στους ηλικιωμένους.

Πέρα, όμως, από τις σοβαρές ελλείψεις στις υγειονομικές δομές του νομού, που αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να τις καλύψει, σοβαρή είναι η κατάσταση και σε μια σειρά εργασιακούς χώρους στο Κιλκίς.

Σήμερα στα εργοστάσια του νομού, στα σούπερ μάρκετ, σε υπηρεσίες του δημοσίου, διατηρείται ο αθέατος συνωστισμός και τα όποια μέτρα λαμβάνονται είναι απλώς τα στοιχειώδη.

Ενώ σε άλλους χώρους, όπως στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στα στρατόπεδα, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα, πέρα από το συνωστισμό, παραμένουν ελλιπέστατα και τα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση, όπως και η αντιπολίτευση, καθώς και σειρά τοπικών παραγόντων, οι βουλευτές, οι δήμαρχοι, η αντιπεριφέρεια, καλούν το λαό του Κιλκίς να πειθαρχήσει στα μέτρα της κυβέρνησης και τα ανάγουν όλα στην «ατομική ευθύνη».

Προφανώς και το ΚΚΕ δεν αρνείται την ατομική ευθύνη. Όμως, αυτή εμπεδώνεται όταν ένα κράτος αναλαμβάνει τη δική του πρωταρχική ευθύνη.

Η προστασία της δημόσιας υγείας εξασφαλίζεται κυρίως με μέτρα πρόληψης, πρώτα απ’ όλα στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, και με την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτό δείχνει και η εμπειρία από άλλες χώρες.

  • Γι’ αυτό είναι αναγκαίο ΤΩΡΑ να παρθούν μέτρα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός (όπως πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση, αποστάσεις ασφαλείας) και να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας (όπως δωρεάν ατομικά μέσα και απολύμανση) σε χώρους δουλειάς, εργοστάσια, σούπερ μάρκετ, στις υπηρεσίες της Τοπικής Διοίκησης, στα στρατόπεδα, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα κ.α., που μετατρέπονται σε εστίες διασποράς του ιού. Να μην προχωρήσει καμία απόλυση, αλλαγή σύμβασης, μείωση μισθού, καταπάτηση ωραρίου κτλ. Να καταβληθεί κανονικά και στην ώρα του το Δώρο του Πάσχα.

Ταυτόχρονα, σε δεινή θέση βρίσκονται ή θα βρεθούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες αυτοπασχολούμενοι της πόλης που έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους και τα γραφεία τους ή έχει μειωθεί κατακόρυφα η δουλειά τους, όπως και οι μικρομεσαίοι αγρότες.

  • Γι’ αυτό χρειάζεται ΤΩΡΑ να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης όλων των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ιδιαίτερα αυτών με ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, όπως κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από εισφορές ατομικής ασφάλισης και αναστολή δημοτικών τελών για το επόμενο 4μηνο, άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους Ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, η κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με εξασφάλιση κατώτερων εγγυημένων τιμών κ.ά.

Επίσης, χρειάζεται να επισημανθεί η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην Εκπαίδευση. Παρά τα ωραία λόγια του Υπουργείου Παιδείας, είναι πολλοί οι μαθητές στο νομό που δεν διαθέτουν Η/Υ ή tablet, που δεν έχουν πρόσβαση στο internet, ή έχουν ένα ηλεκτρονικό μέσο για όλη την οικογένεια. Αντίστοιχα προβλήματα εξοπλισμού και στήριξης έχουν και οι εκπαιδευτικοί.

  • Γι’ αυτό χρειάζεται ΤΩΡΑ να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν ισότιμη συμμετοχή όλων των φορέων της εκπαίδευσης (π.χ. δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet, εξασφάλιση Η/Υ ή tablet για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν). Ενώ χρειάζεται με ευθύνη του Υπουργείου να λυθεί το ζήτημα της ύλης και της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων στην Γ’ Λυκείου.

Τα όποια μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία στην ουσία τους βρίσκουν σύμφωνη και την αντιπολίτευση, αποτελούν μέτρα – «ασπιρίνη» και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προστατεύσουν πραγματικά το λαό και τους εργαζόμενους. Στρατηγικός τους στόχος είναι να μην πληγούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι να προστατευτεί ο λαός. Γι’ αυτό και η μερίδα του λέοντος από τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλλει η κυβέρνηση πηγαίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι στις εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Γι’ αυτό μας καλούν να μείνουμε σπίτι σιωπηλοί και να βάλουμε σε καραντίνα κάθε μας δικαίωμα και διεκδίκηση, όπως άλλωστε μας καλούσαν και την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο λαός, όσο και αν μένει σπίτι, δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός και φιμωμένος, αλλά να δυναμώσει τη φωνή του για μέτρα προστασίας του.

Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος στο Κιλκίς, συνεχίζουμε τη δράση μας, βρισκόμαστε δίπλα στο λαό με κάθε τρόπο. Μένουμε Δυνατοί. Μαζί θα τα καταφέρουμε!”

Σχολιάστε