My Twitter Feed

30 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Μαχητικό το συλλαλητήριο

Με κεντρικό σύνθημα: «Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα» – «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα το συλλαλητήριο των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Κιλκίς, στα πλαίσια των πολύμορφων δράσεων που πραγματοποίησε το Κόμμα σε όλη τη χώρα, σε πόλεις που υπάρχουν ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες.

Οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οι οπαδοί του Κόμματος, διαδήλωσαν στους δρόμους του Κιλκίς με βασικό πλαίσιο πάλης:

             Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

             Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

             Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

             Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

             Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

             Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην Πλατεία Ειρήνης, μίλησε ο Γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς και μέλος του ΓΠ της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Σιδηρόπουλος.

Αναφέρθηκε στο ρόλο της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας που εδρεύει στη Νέα Σάντα, ενός σχηματισμού ταχείας στρατιωτικής επέμβασης όπου το ΝΑΤΟ και η ΕΕ κρίνουν σκόπιμο, αλλά και ενός σχηματισμού που εμπλέκεται σε σενάρια καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων εντός και εκτός συνόρων. Ενώ αναφέρθηκε και στο «ΝΑΤΟϊκό σχολείο» που λειτουργεί στην Κρηστώνη, και αποτελεί ένα από τα μόλις 16 παρόμοια πολυεθνικά κέντρα εκπαίδευσης σε όλο τον πλανήτη.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα μετατρέπεται ακόμα περισσότερο σε ένα ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, μιας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας με επιτυχία το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γεμίζει τη χώρα με ΝΑΤΟϊκές βάσεις, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ποικιλοτρόπως. Από βάσεις αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, από χρήση drones  στη Λάρισα και κατασκοπευτικών AWACS στο Άκτιο, μέχρι και δυνατότητα μεταφοράς «ειδικών όπλων» στον Άραξο, στην Πάτρα.

Στην ομιλία του ο Κώστας Σιδηρόπουλος, απάντησε σε όσα ακούγονται ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας, λέγοντας ότι «πρώτα από όλα πρέπει να θυμηθούμε το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο διαμελισμό μιας ολόκληρης χώρας, της Γιουσκοσλαβίας, το 1999. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ:

             Στη δικτατορία 1967-1974.

             Στην τούρκικη εισβολή στην Κύπρο.

             Το ρόλο του, μαζί με την ΕΕ, στα διχοτομικά σχέδια Ανάν, για το Κυπριακό.

             Το ρόλο του στα θέματα του Αιγαίου από το 1974 έως το Γενάρη του 1996 με την κρίση των Ιμίων.»

Υπενθύμισε ακόμα ότι τόσα χρόνια που η Ελλάδα συμμετέχει στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν απέτρεψε τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο ή την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αλβανία. Χωρών που συμμετέχουν και αυτές στο ΝΑΤΟ.

Εξήγησε ότι από τη λεγόμενη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η ΝΔ, καθώς και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, δεν έχει να κερδίσει τίποτα ο ελληνικός λαός, γιατί η Ελλάδα εμπλέκεται όλο και περισσότερο στους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας, ΕΕ, Κίνας, Τουρκίας και άλλων ισχυρών δυνάμεων. «Από αυτούς  τους ανταγωνισμούς», σημείωσε, «οι λαοί βγαίνουν χαμένοι, γιατί αυτοί οδηγούνται σε πολεμικές και στρατιωτικές συγκρούσεις, όταν οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους δεν τα βρίσκουν στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων».

Απηύθυνε ξεχωριστό κάλεσμα προς τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τονίζοντας ότι κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων, ανεξαρτήτου βαθμού ή κλάδου, δεν έχει λόγο να στελεχώνει και να υπηρετεί μεταξύ άλλων σε υπηρεσίες και σχηματισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που ματώνουν τους λαούς τα περιοχής.

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι στρατευμένοι, τα εν ενεργεία στελέχη, καθώς και οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν αυτή την επικίνδυνη πολιτική και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Να καταδικάσουν τόσο την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται σημαιοφόρος των Αμερικανο-νατοϊκών συμφερόντων στην περιοχή, όσο και των άλλων κομμάτων που έχουν στρώσει εδώ και δεκαετίες αυτό το δρόμο, καθώς και να συμβάλουν στην απομόνωση ναζιστικών εγκληματικών οργανώσεων, όπως της Χρυσής Αυγής και άλλων, όπως και αν εμφανίζονται, γατί όλοι τους υπηρετούν την ίδια στρατηγική επιλογή που οδηγεί τους λαούς στη φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά.»

Τέλος, κάλεσε το λαό του Κιλκίς να σταθεί δίπλα στο ΚΚΕ, στο μόνο κόμμα που δεν του είπε ψέματα, που δεν τα δίπλωσε μπροστά στις όποιες δυσκολίες, που βρίσκεται καθημερινά στο πλάι των εργαζομένων του νομού.

«Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να κάνει τη διαφορά, να αποτελέσει στήριγμα για το λαό, γιατί αποτελεί το μοναδικό αντίπαλο στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ Κιλκίς

Σχολιάστε