My Twitter Feed

23 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Καλπάζει ο ιός σε Κιλκίς -

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2022

Τα τραύματα στο Λόφο του Χωρυγίου -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

26 θέσεις “8μηνιτών” στη ΠΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Απόρριψη προτάσεων για Φ/Β -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Παιονία: Πρόταση για ποδήλατα -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Μελέτη για το αρδευτικό Μουριών -

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Η ΛΑ.ΣΥ. για τους Ρομά Αξιούπολης -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

Επίσκεψη-αστραπή για το ΑΕΙ -

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου, 2022

ΚΚΕ: Καλπάζει ο ιός σε Κιλκίς

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού του Κιλκίςζητά το ΚΚΕ, με τη ΤΕ Κιλκίς να κάνει λόγο για καλπασμό του κορονοϊού στο νομό μας.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ, αναφέρονται τα εξής:

“Τη στιγμή που οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αγγίζουν πανελλαδικά τις 25.000, ο κορωνοιός συνεχίζει κυριολεκτικά να “καλπάζει στο Κιλκίς. Εδώ και μήνες ο νομός βρίσκεται στο κόκκινο, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, χωρίς να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, των μαθητών – εκπαιδευτικών στα σχολεία, συνολικά του λαού.

Μέτρα που έχει προτείνει και αναδείξει το ΚΚΕ δεκάδες φορές στη Βουλή, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, τα οποία αρνήθηκαν τα υπόλοιπα κόμματα. Μέτρα που απαίτησε και η ΤΕ Κιλκίς και αφορούν την άμεση στελέχωση όλων των δημόσιων μονάδων υγείας της περιοχής, την προστασία της υγείας και της ζωής όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Όπως καταγράφεται η υπάρχουσα κατάσταση και αποδεικνύουν τα στοιχεία, για το σύνολο της ΠΕ Κιλκίς, τις τελευταίες μέρες καταγράφονται ημερησίως περίπου 140 κρούσματα και χαρακτηριστικά από 10 εώς 17 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν στο σύνολο 1.207 ! (114 + 158 + 144 + 78 + 184 + 204 + 147 + 178).

Η κατάσταση που ζούμε δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”.

Επιδεινώθηκε εξαιτίας των «πρωτοκόλλων» λάστιχο. Από τα ελλιπή μέτρα στις σχολικές μονάδες που αποδείχτηκαν χώροι υπερμετάδοσης του ιού, όπως και τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε εργασιακούς χώρους, υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ, μεγάλες επιχειρήσεις και εργοστάσια. Ειδικά το απαράδεκτο δήθεν μέτρο της 5ημερης καραντίνας εκτίναξε τη διασπορά, τη μεταδοτικότητα, βάζοντας τους εργαζόμενους να επιλέξουν ή την υγεία τους και την προστασία των συναδέλφων τους ή τη δουλειά τους.

Θα περίμενε κανείς λοιπόν τη στιγμή που η κατάσταση είναι τρομακτική, να έχουν καλυφθεί τα κενά σε ειδικότητες υγειονομικών που λείπουν στα δυο νοσοκομεία του νομού, στα κέντρα υγείας, να έχουν εφαρμοστεί προληπτικά μέτρα που να εμποδίζουν τη μετάδοση της νόσου.

Αντ’ αυτού όμως τι βλέπουμε;

Η μια και μοναδική πρόσληψη πνευμονολόγου, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, σε ένα νοσοκομείο που εξυπηρετεί τις ανάγκες δεκάδων χιλιάδων κατοίκων, είναι σταγόνα στον ωκεανό και δεν αλλάζει την κατάσταση της συνολικής απαξίωσης, της διαχρονικής εγκατάλειψης, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου Κιλκίς, από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν. Την τραγική κατάσταση άλλωστε την έχουν αναδείξει πολλές φορές οι εργαζόμενοι του, άλλοι φορείς και σωματεία της περιοχής απαιτώντας λύσεις.

Είναι ντροπή σε μια περιοχή 80.000 κατοίκων το 2022, να μην έχουμε ακόμα παρά τις κατά εξακολούθηση εξαγγελίες και τρανές υποσχέσεις, ΜΕΘ και ΜΑΦ σε κανένα από τα δυο νοσοκομεία, να λείπουν βασικές ειδικότητες σε γιατρούς, σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα και υποδομές ενώ οι κτηριακές εγκαταστάσεις ο συνολικός εξοπλισμός των νοσοκομείων, ειδικά του Κιλκίς, να είναι απαρχαιωμένος.

Ούτε οι μετακινήσεις ιατρών και συνολικά προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο είναι λύση στα χρόνια κενά. Είναι επικίνδυνα μπαλώματα που τα πληρώνουν οι ασθενείς και των δυο Δήμων. Τα κενά απαιτείται να καλυφθούν με άμεσες κατεπείγουσες προσλήψεις και για τα δυο νοσοκομεία.

Και ενώ τα στοιχεία βοούν για την εκτεταμένη διασπορά, αποτέλεσμα των «πρωτοκόλλων» υπερμετάδοσης, η κυβέρνηση, ευθυγραμμιζόμενη με όλες τις αστικές κυβερνήσεις διεθνώς, συνεχίζει να καλλιεργεί προσδοκίες ότι «ξεμπερδεύουμε με τον ιό», με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα του τουρισμού και γενικότερα στην προστασία της επιχειρηματικής δράσης.

Σήμερα σύγχρονο και ρεαλιστικό είναι η διεκδίκηση ενός καθολικά δημόσιου συστήματος υγείας – πρόνοιας ως κατοχυρωμένο λαϊκό αγαθό, το οποίο ο λαός μπορεί να το επιβάλει μέσα από τον αγώνα του ενάντια στις ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, την Υγεία, τη ζωή του συνολικά.

Απαιτούμε άμεσα:

Να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Κέντρα Υγείας Κιλκίς, Δροσάτου και Πολυκάστρου με όλες τις ειδικότητες ιατρών, αναγκαίο προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

— Επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη του και συμβολή στο πανεθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Άμεση στελέχωση, με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, των Νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας. ΜΕΘ και ΜΑΦ στο νοσοκομείο Κιλκίς.

— Να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες, πολλαπλάσιες από ό,τι είναι σήμερα, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, για δωρεάν rapid tests που να καλύπτουν όλες τις περιοχές του Κιλκίς, στις οποίες ζουν και εργάζονται δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι, με μαζικά διαγνωστικά τεστ στον πληθυσμό σε πιο τακτική βάση.

— Δωρεάν PCR τεστ στις δημόσιες μονάδες. Όχι άλλη οικονομική αιμορραγία των λαϊκών οικογενειών.

— Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους χώρους δουλειάς, στα σούπερ μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα, στα εργοστάσια.

— Να καταργηθούν οι τροπολογίες για την περικοπή μισθού σε εργαζόμενους που παίρνουν άδεια ειδικού σκοπού και υποχρεώνουν σε τηλεργασία νοσούντες με κορονοϊό.

Άμεσα μέτρα προστασίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αραίωση τμημάτων, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στις σχολικές μονάδες, δωρεάν χορήγηση των αναγκαίων μασκών με ευθύνη του κράτους, να προσληφθεί τώρα το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό.

— Να επιστρέψουν στην εργασία όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι.

Σχολιάστε