My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ και ΛΣ για τα αποτελέσματα

Ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών εξέδωσαν το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς.

Στην ανακοίνωση της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

  1. Η Τομεακή Επιτροπή Κιλκίς χαιρετίζει τα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος, τους συνεργαζόμενους, όλους και όλες που μας τίμησαν συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτιά μας, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια, στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας, στις Τοπικές Κοινότητες.

Ευχαριστούμε όσους και όσες ψήφισαν το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν το βήμα αυτό για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες, τους μαθητές και φοιτητές, που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το ΚΚΕ εκλέγει 2 ευρωβουλευτές, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια εκλέγει 4 Συμβούλους. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κιλκίς εκλέγει 2 συμβούλους, και στο Δήμο Παιονίας 1, ενώ εκλέγονται 6 σύμβουλοι κοινοτήτων που στηρίχθηκαν από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και 1 Πρόεδρος Κοινότητας.

Όλοι αυτοί, οι περισσότεροι εκλεγμένοι από τις προηγούμενες εκλογές, θα αξιοποιηθούν για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για να αποτελέσουν το συνεπές και μαχητικό στήριγμα των εργαζομένων, για ενδυνάμωση του εργατικού – λαϊκού κινήματος στην αντεπίθεσή του απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ θα κατατεθούν από σήμερα κιόλας, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χωριό, στα σχολεία.

  1. Η μάχη των Ευρωεκλογών, αλλά και εκείνη των Τοπικών εκλογών, εκ των πραγμάτων πήραν χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε εθνικές εκλογές.

Το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει μια ακόμα αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δηλαδή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στις εκλογές λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνησή του, η οποία τα τελευταία χρόνια υλοποίησε την αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας μάλιστα, με παροχές-«ψίχουλα”, πράγμα που και η ΝΔ με τον δικό της τρόπο εξήγγειλε.

Η αντιπαράθεση, η πόλωση, οι ψεύτικες υποσχέσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα κυρίως στα δύο κόμματα του διπολισμού, διαμόρφωσαν ένα τέτοιο κλίμα, που επέδρασε σε λαϊκό κόσμο, ο οποίος δεν έχει ακόμη πιστέψει στη δύναμη που έχει, αφήνοντάς την ανεκμετάλλευτη.

Συνολικά, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, εκφράζεται τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, τάση που εμφανίζεται και στο Κιλκίς.

Γι’ αυτό το φαινόμενο ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και οι εκφραστές τους στην Τοπική Διοίκηση. Είτε δυνάμεις όπως η ΝΔ, που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό, στον εθνικισμό, σε αντιδραστικές θέσεις, είτε δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική με το μανδύα της «προόδου» και την απάτη της «προοδευτικής συμμαχίας», δυσφημώντας τελικά τις αξίες της πραγματικής προόδου, τροφοδοτώντας τις ακραίες αντιδραστικές επιλογές και με την ίδια την οικονομική πολιτική του τη διάψευση ελπίδων σημαντικών τμημάτων του λαού.

Δεν είναι θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές. Κάτι τέτοιο έγινε και στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση στο Κιλκίς και στην Παιονία, που επιβεβαιώνει τη σύνδεση που έχει η πολιτική σε κεντρικό επίπεδο και πώς αυτή εκφράζεται σε τοπικό.

Είναι, πάντως, θετικό ότι η ΧΑ καταποντίστηκε από την τρίτη θέση στην πέμπτη και το ΚΚΕ προηγείται, ενώ και στο Κιλκίς (σε έναν από τους νομούς με τα υψηλότερά της ποσοστά) έχασε σημαντικό μέρος της εκλογικής της δύναμης.

Η υποχώρηση της ΧΑ και σε ψήφους και σε ποσοστά πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα.

Ταυτόχρονα, όμως, χτύπημα πρέπει να δοθεί, τώρα που είναι στην αρχή, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου με την εμφάνιση και ενίσχυση νέων σχημάτων και κομμάτων.

Η κατάσταση οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερη, αν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν έδειχναν ανοχή απέναντι σε τέτοιες δυνάμεις, στις ιδέες τους και στο δηλητήριο που χύνουν. Αυτή η ανοχή δεν υπάρχει μόνο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, υπάρχει πολύ περισσότερο σε τοπικό, με φασίστες να διαπλέκονται με άλλους δημοτικούς συνδυασμούς και παρατάξεις.

Γ. Είναι θετικό ότι το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα, με τάση αναπλήρωσης των δυνάμεών του.

Φυσικά, δεν υποτιμάμε καθόλου το γεγονός ότι ο συσχετισμός παραμένει πολύ αρνητικός, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι το εργατικό – λαϊκό κίνημα δεν έχει περάσει ακόμη σε φάση δυναμικής και πιο μαζικής αντεπίθεσης. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, ως αποτέλεσμα της αποστράτευσης και μειωμένης συμμετοχής στις διαδικασίες του κινήματος.

Θεωρούμε ότι ένας τέτοιος κόσμος σήμερα πολύ πιο θετικά στέκεται απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθεί τις θέσεις του, προβληματίζεται, έστω κι αν ακόμη δεν έχει πειστεί να κάνει ένα πιο αποφασιστικό βήμα.

Δ. Μπροστά μας έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Θα δώσουμε αυτήν τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν ακόμη περισσότερο, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν την ουσία της στρατηγικής σύμπλευσης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τα άλλα κόμματα.

Ιδιαίτερα καλούμε τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς, τους ριζοσπάστες να μην ενδώσουν στα εκβιαστικά διλήμματα που θα ενταθούν αυτόν το μήνα.

Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που κάποιοι ψήφισαν και αυτήν τη φορά με «κρύα καρδιά», να δώσουν στις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό μήνυμα, να κάνουν τώρα την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στο λαϊκό κίνημα και στη Βουλή.

Παραμένει αναγκαίο και επίκαιρο το σύνθημά μας:

Με ισχυρό ΚΚΕ, μπορούμε να κάνουμε την πραγματικά μεγάλη διαφορά, για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, πραγματικό αποκούμπι, στήριγμα του λαού απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, για να μπει πραγματικό τείχος στην ακροδεξιά και το φασισμό, τη συντήρηση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση

Στην ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Κιλκίς, η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» ευχαριστεί όλους και όλες που στήριξαν τα ψηφοδέλτιά μας με την υποψηφιότητά τους, με την ενεργό δράση τους, με την ψήφο τους.

Ειδικά ευχαριστούμε τους νέους και τις νέες του τόπου μας, που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με ποσοστό 5,34% εκλέγει 2 συμβούλους στο δημοτικό συμβούλιο από 1 που είχε πριν. Ενώ εκλέγει και 5 συμβούλους σε κοινότητες από 3 που είχε πριν, καθώς και 1 πρόεδρο κοινότητας.

Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι εκλεγμένοι θα αξιοποιηθούν από κάθε μετερίζι για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, της νεολαίας του τόπου μας. Περισσότεροι εκλεγμένοι θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή βάζοντας μπροστά τις ανάγκες του λαού.

Η μάχη των Τοπικών Εκλογών, όσο και αν έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πήρε τελικά χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης, με αύξηση της πόλωσης, των ψεύτικων υποσχέσεων και των εκβιαστικών διλημμάτων. Αυτό το κλίμα επέδρασε σε έναν λαϊκό κόσμο, ο οποίος δεν έχει πιστέψει ακόμα στη δύναμή του.

Γι’ αυτό παραμένει αρνητικό το γεγονός ότι σημαντικό ποσοστό του κόσμου στρέφεται γύρω από τις ίδιες ή και παλαιότερες δοκιμασμένες και αποτυχημένες επιλογές.

Φυσικά, δεν υποτιμάμε καθόλου το γεγονός ότι ο συσχετισμός παραμένει πολύ αρνητικός. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, ως αποτέλεσμα της αποστράτευσης και μειωμένης συμμετοχής στις διαδικασίες του κινήματος.

Θεωρούμε, όμως, ότι ένας τέτοιος κόσμος σήμερα πολύ πιο θετικά στέκεται απέναντι στο ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρακολουθεί τις θέσεις μας, προβληματίζεται, έστω κι αν ακόμη δεν έχει πειστεί να κάνει ένα πιο αποφασιστικό βήμα.

Σημειώσουμε, ακόμα, ότι είναι σταθερή η θέση μας, πως όπου δεν έχει περάσει στο δεύτερο γύρο η «Λαϊκή Συσπείρωση» (όπως στο Δήμο Κιλκίς), δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν από όσους άσκησαν ή ανέχτηκαν την αντιλαϊκή πολιτική. Θα είμαστε απέναντι και από τους δύο, από θέση ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης. Αυτή μας την αντίθεση την εκφράζουμε στην κάλπη του 2ου γύρου με οποιονδήποτε τρόπο (άκυρο ή λευκό).

Καλούμε, όλους και όλες που έδωσαν αυτή τη μάχη στο πλάι μας, αλλά και όσους και όσες δίστασαν να κάνουν το βήμα, που ψήφισαν με «μισή καρδιά», να είναι δίπλα μας σε κάθε μικρό ή μεγάλο εργατικό – λαϊκό αγώνα, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα στις εθνικές εκλογές κάνοντας την πραγματική διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ.

Σχολιάστε