My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Η κεντρική εκδήλωση

Στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε η Κεντρική Προεκλογική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο νομό, την Κυριακή το πρωί.

konstantinidisΣτη συγκέντρωση συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μαθητές και φοιτητές μέχρι συνταξιούχους, και απ’ το σύνολο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των γυναικών.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε τα κομματικά μέλη, τους φίλους και οπαδούς του κόμματος να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αυτή την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη, να μην εφησυχάσουν, ώστε το ΚΚΕ να βγει όσο γίνεται πιο δυνατό, ώστε η δυνατότητα που υπάρχει το Κιλκίς να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή να γίνει πραγματικότητα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η τρίτη δύναμη στο Κιλκίς, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε την τρίτη έδρα (..) και αυτό το λέμε γιατί έχει σημασία να έχεις έναν κομμουνιστή βουλευτή ντόπιο στο νομό. Τα ποσοστά μας στο Κιλκίς είναι υψηλά και μπορούμε να τα κάνουμε ακόμα υψηλότερα».

Κιλκίς 10Νωρίτερα είχε σημειώσει ότι το ΚΚΕ πρέπει να βρίσκεται πάνω από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή (η οποία στις προηγούμενες εκλογές ήταν στην τρίτη θέση), εκτός των άλλων, γιατί το Κιλκίς πρώτο απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας σήκωσε την αντίσταση ενάντια στους ναζιστές κατακτητές, χωριά του έγιναν ολοκαύτωμα από τους ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, τα καλύτερα παιδιά του νομού ήταν μαχητές του ΔΣΕ, ενώ είναι από τις περιοχές που έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά πολιτικής προσφυγιάς στη χώρα.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητήματα, απαντώντας και σε καίρια ερωτήματα που μπαίνουν την τελευταία εβδομάδα.

Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ έκανε όλο αυτό το διάστημα πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ και την κυβέρνηση, ακριβώς γιατί της έκανε αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και όχι από τη σκοπιά της καλύτερης διαχείρισης του καπιταλισμού όπως έκαναν τα υπόλοιπα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

kke-Κιλκίς 3Αναφέρθηκε στην έννοια της «αριστεράς» λέγοντας ότι πλέον όλοι σχεδόν αυτοαποκαλούνται αριστεροί, αλλά δεν γίνεται να είσαι αριστερός και να υπηρετείς τα συμφέροντα δυο πλευρών, και των καπιταλιστών και των εργατών. Έφερε το παράδειγμα της ΕΔΑ, η οποία ως αριστερό κόμμα χαρακτήριζε την τότε ΕΟΚ «λάκκο των λεόντων», ενώ η σημερινοί «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά., θεωρούν την επιλογή της ΕΕ μονόδρομο. Πάνω σ’ αυτό εξήγησε ότι δεν μπορεί η ΕΕ να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή, υπενθυμίζοντας ότι σ’ όλες τις χώρες της ΕΕ – όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν ακολουθείται – παίρνονται μέτρα εναντίων των εργαζόμενων, και πρόσθεσε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θεωρείται αριστερό, από τη στιγμή που μιλάει για το πώς από το εισόδημα των λιγότερο φτωχών θα ενισχυθούν οι «ακραία» φτωχοί. Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί τα ιδανικά της αριστεράς να είναι ένα πιάτο φαΐ για τη λαϊκή οικογένεια» και εξήγησε, πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό, ότι το ΚΚΕ και ο λαός, δεν μπορούν να δώσουν ανοχή σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ότι πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ανοχή, γιατί ανοχή ζητάει μόνο ο ένοχος, μόνο αυτός που γνωρίζει από πριν ότι έχει «λερωμένη τη φωλιά του».

Νωρίτερα, χαιρετισμό, απηύθυνε ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος βουλευτής στο Κιλκίς ο οποίος αναφέρθηκε στις διαφορές της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας όμως ότι έχουν κοινή στρατηγική, κοινό προσανατολισμό υπεράσπισης της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, άρα κοινή στρατηγική διατήρησης της φτώχειας για το λαό.

Σημείωσε ότι ο λαός, πηγαίνοντας προς την κάλπη, πρέπει να έχει το μυαλό του στην επόμενη ημέρα, να σκεφτεί πιο κόμμα θα βρίσκεται μαζί του, δίπλα του, στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική όποιας κυβέρνησης προκύψει. Αυτό το κόμμα πρέπει να στηρίξει και αυτό είναι το ΚΚΕ. Όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ από τις εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η έμπνευση και η ώθηση που θα δοθεί στους αγώνες. Γι’ αυτό ο καθένας και η καθεμιά να δώσουν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, σπίτι το σπίτι, εργασιακό χώρο τον εργασιακό χώρο, άτομο το άτομο, ώστε να μην εξαπατηθεί κανένας λαϊκός άνθρωπος, ώστε να μην αφεθεί κανένας που να μην του εξηγήσουμε τι τον περιμένει την επομένη ημέρα.

Στη συγκέντρωση έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων του νομού, οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι: Νικολαΐδου Σταυρούλα, Τατίδης Κυριάκος, Τσαουσίδης Κώστας, Φαχουρίδης Γιάννης και Χατζή Ειρήνη.

Δελτίο τύπου από ΚΚΕ

Σχολιάστε