My Twitter Feed

14 Μαΐου, 2023

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΚΚΕ: Η κεντρική εκδήλωση σε Κιλκίς

Την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Νομό Κιλκίς πραγματοποίησε το ΚΚΕ το Σάββατο 13 Μαΐου στο χώρο του Πάρκου-Κήπου στη πόλη του Κιλκίς.

Για την εκδήλωση εκδόθηκε από τη ΤΕ Κιλκίς του κόμματος το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Στη μάχη με ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι και στο Κιλκίς μέχρι και την τελευταία ώρα κάλεσε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο «Πάρκο Κήπου», στο Κιλκίς.

Στην συγκέντρωση ανακοινώθηκε επίσης ότι ο Κωστας Τσαουσίδης θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιάννης Φαχουρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια του Κιλκίς.

«Στις 21 του Μάη μπορεί να γίνει η έκπληξη με πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ», τόνισε η Θεανώ Καπέτη. «Μπορούμε ως λαός να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας να θέσουμε σαν κριτήριο την πείρα που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια για όλα μας εξόργισαν, μας θύμωσαν, μας λύγησαν πιθανά. Να ρίξουμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιό του ΚΚΕ και να κάνουμε επιτέλους τη διαφορά»

Αναφερομένη στα σενάρια για διακυβέρνηση τόνισε ότι «δεν χρειαζόταν το ΚΚΕ να επιβεβαιώσει αυτό που τα ίδια τα επιτελεία του κεφαλαίου στη χώρα και διεθνώς γράφουν και λένε εδώ και καιρό ότι δεν ανησυχούν για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση αφού παρά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν στα μεγάλα στρατηγικά ζητήματα. Γνωρίζουμε όλοι ότι η πολιτική που θα ακολουθήσουν είναι προδιαγεγραμμένη και μόνο τα δικά μας συμφέροντα δεν θα υπηρετήσει».

«Το παραμύθι της προοδευτικής διακυβέρνησης έχει δράκο αρκεί να δούμε την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γερμανία», είπε η Θεανώ Καπέτη, προσθέτοντας ότι, «το ΚΚΕ δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για συμμετοχή ή ανοχή σε μια από χέρι αντιλαϊκή κυβέρνηση. Αναλαμβάνουμε τη μεγάλη ευθύνη να μπούμε μπροστά για να οργανωθεί η αντεπίθεση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής κόντρα στους ισχυρούς, κόντρα στη λογική “δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα”. Μπαίνουμε μπροστά στη σύγκρουση με το άδικο παντού και πάντα σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά σε κάθε σχολείο και σχολή».

«Το ποιος είναι ενάντια στο σύστημα φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Έχουμε ζήσει τα πάντα, τους ξέρουμε καλά, το ερώτημα είναι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που δεν βγάζει πουθενά ή θα χαράξουμε πορεία συγκρούσεις με τις αιτίες των προβλημάτων πορεία ανατροπής αυτού του βάρβαρου συστήματος. Γιατί το ζήσαμε όλοι μας και ξέρουμε σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνο ο λαός σώζει το λαό στο δρόμο της ανατροπής», κατέληξε η Θεανώ Καπέτη.

«Απευθυνόμαστε σήμερα και να καλούμε κάθε άνθρωπο που αναγνωρίζει τιμιότητα στη στάση μας, να μετατρέψει τη συμπάθειά και την εκτίμηση σε ψήφο», τόνισε ο Κώστας Τσαουσίδης, υποψήφιος βουλευτής του Κιλκίς με το ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε με το λαό του Κιλκίς και συμπορευτήκαμε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν διαθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις. Βρεθήκαμε και συζητήσαμε για το ποια είναι η κατάσταση στο Κιλκίς και πως θα αλλάξει, είπε χαρακτηριστικά.

«Για την κατάσταση των νοσοκομείων του Νομού και των κέντρων υγείας. Οι ΜΕΘ, και οι ΜΑΦ είναι ζητούμενο στην Περιφερειακή Ενότητα μας που φιλοξενεί την πέμπτη μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της χώρας «Βρεθήκαμε ολο τα προηγούμενα χρόνια και συζητήσαμε για την κατάσταση στα σχολεία μας τις ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές, σε υλικοτεχνικές σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό. Συζητήσαμε για την αντίθεση της μακροημέρευσης και της αφειδώλευτης ενίσχυσης των ντόπιων βιομηχάνων αφενός και την οικονομική – και όχι μόνο – κατάσταση των εργαζομένων σε αυτές τις ακμάζουσες κατά τα άλλα βιομηχανίες. Συζητήσαμε την μείωση του πληθυσμού στο Κιλκίς, σε σχέση με την κατάσταση στα χωριά και στις βιομηχανίες, τις κακοπληρωμένες δουλειές, την οικονομική ασφυξία της αγροτιάς και των μικρών εμπόρων της πόλης και των χωριών».

«Μιλώντας με χιλιάδες ανθρώπους αναγνωρίσαμε στο βλέμμα τους την αγωνία αλλά και την αγανάκτηση, τη διάθεση αποστροφής από τη Νέα Δημοκρατία, από το ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ. Τους λέμε να τολμήσουν, τώρα είναι η ώρα να εμπιστευτούν το ΚΚΕ που ήταν και θα είναι δίπλα τους, κοντά τους και θα παλεύει ενάντια στην αδικία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση.

Τους λέμε δώστε τη δύναμή σας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να είμαστε όλοι πιο δυνατοί, πιο ανθεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο Κώστας Τσαουσίδης.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Κιλκίς.

— Κώστας Τσαουσίδη, 45 ετών. Αυταπασχολούμενος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στις Οικονομικές Επιστήμες στο ΠΑΜΑΚ. Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς. Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Κιλκίς, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κιλκίς.

— Ρία Αλτιπαρμακίδου, 30 ετών. Απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ στην Πολιτική Ιστορία και Γεωστρατηγικές Σπουδές. Ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ).

— Σταυρούλα Νικολαΐδου, 38 ετών. Απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Κοινωνιολογίας με κατεύθυνση την Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία. Βιομηχανική εργάτρια. Μέλος του ΔΣ του Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων – Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας. Μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

— Ηλίας Σμυδάκης – Χαμουρούδης, 32 ετών. Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς.

— Μέμα Τεμεκενίδου, 65 ετών. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Αγροοικολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εργάστηκε σε βιοτεχνίες ενδυμάτων, στη Λαϊκή Επιμόρφωση, ως δασκάλα ενδυματολογίας στα ΚΕΝΕ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Την τελευταία 10ετία υπήρξε εργαζόμενη του ΟΑΕΔ Κιλκίς, σήμερα είναι συνταξιούχος. Υπήρξε συνδικαλίστρια για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και από τις πρώτες γυναίκες που εκλέχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση στην Κοινότητα της Νέας Σάντας.

Σχολιάστε