My Twitter Feed

1 Μαρτίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αγωνία μικροπωλητών για λαϊκές -

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Συγκίνηση για εκδημία Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Και συνταξιούχοι υπέρ Καλεμκερίδη -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΙΝΑΛ: Στηρίξτε τους δικηγόρους -

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Πήρε εξιτήριο ο κ. Εμμανουήλ -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Γουμένισσα: Τα μεγάλα αιτήματα -

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Ξανά σε μονοψήφιοι νούμερο -

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Η εκδήλωση στο Π. Αγιονέρι

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ποντιακό γλέντι που διοργάνωσε η ΚΟΒ Πικρολίμνης της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ την Παρασκευή το βράδυ στο Παλιό Αγιονέρι, με πολλούς εργάτες, επαγγελματίες, αγρότες, άνεργους, συνταξιούχους, γυναίκες και νέους να δίνουν το παρόν.

synestiasi-kkeΣτην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν και πρόκειται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια, ο νόμος για τα εργασιακά κτλ. ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στον αναπτυξιακό νόμο και την περιβόητη «δίκαιη ανάπτυξη», τονίζοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ο λαός να βγει ωφελημένος από τη στιγμή που και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, επιδιώκει να διατηρήσει στο απυρόβλητο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και την ανταγωνιστικότητά τους.

Με παραδείγματα σε κλάδους, όπως αυτούς του τουρισμού, της ναυτιλίας κ.ά. έδειξε ότι μπορεί ένας κλάδος να βρίσκεται σε ανάπτυξη, αλλά την ίδια ώρα τα εργασιακά δικαιώματα και οι μισθοί να βρίσκονται στον πάτο, συνολικά ο λαός να μην έχει όφελος από μια τέτοια ανάπτυξη, ενώ οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοξενοδόχοι να πανηγυρίζουν. Εξήγησε ότι ανάπτυξη σε όφελος του λαού με τους καπιταλιστές να κάνουν κουμάντο στην οικονομία δεν γίνεται και ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι είναι η μόνη αναγκαία, επίκαιρη και ρεαλιστική πρόταση για το λαό.

Εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στη στάση του ΚΚΕ μέσα στη βουλή, εξηγώντας ότι οι βουλευτές του Κόμματος στηρίζουν ή όχι άρθρα και νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση με κριτήριο το λαϊκό συμφέρον και όχι με μια «στείρα άρνηση» όπως πολλοί σκόπιμα λένε. Ενώ εξήγησε ότι και το ΚΚΕ φέρνει προτάσεις στη βουλή, οι οποίες είτε δεν φτάνουν ποτέ στην Ολομέλεια είτε καταψηφίζονται από τα άλλα κόμματα.

Τέλος, σημείωσε τη σημασία που έχει να πραγματοποιούνται στις σημερινές εποχές και συνθήκες λαϊκά παραδοσιακά γλέντια με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, ώστε οι λαϊκοί άνθρωποι να μπορούν να συναντιούνται, να συζητούν και να γλεντούν.

Τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού δόθηκαν για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στο Κιλκίς, στην Πλατεία Ειρήνης, το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη και για το Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 6:00 μ.μ., με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς

Σχολιάστε