My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Κι όμως έρχονται, Ορφανίδης – Θεοδωρίδου!

orfanidis-theodoridou

Χάρη στον ίδιο τον Κιλκισιώτη μαέστρο και στον …Κιλκισιακό, που διοργανώνουν στις 19 Ιουνίου τη μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια του ελληνικού Κιλκίς!

Ότι δεν τόλμησε να κάνει ο Δήμος Κιλκίς για τον γιορτασμό των 100 χρόνων απ` την απελευθέρωση της πόλης, το κάνει η ιστορική ποδοσφαιρική της ομάδα, ο Κιλκισιακός, μαζί με το εκλεκτό τέκνο της, μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη!

Κιλκισιακός και Θ. Ορφανίδης, λοιπόν, παρουσιάζουν μια μεγάλη πανηγυρική συναυλία για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση του Κιλκίς, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, και ώρα 21.00, το Θέατρο Λόφου, το οποίο θα πλημμυρίσει με νότες, καθώς η διάσημη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο λαικός τραγουδιστής Ανδρέας Καρακότας, θα μας ταξιδέψουν με μουσική μέσα και πέρα από τα ελληνικά σύνορα, με την Ορχήστρα Mobile.

Συντελεστές:

Τραγουδούν: Σόνια Θεοδωρίδου, Ανδρέας Καρακότας
Ορχήστρα: Orchestra Mobile Χορωδία: Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Διεύθυνση Ορχήστρας: Θεόδωρος Ορφανίδης

Πρόκειται για μια βραδιά με αγαπημένα τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μίμη Πλέσσα και πολλών άλλων, που όπως υπόσχονται οι διοργανωτές θα μείνει αξέχαστη σε όλους, γι` αυτό δεν πρέπει να μην κανείς Κιλκισιώτης!

Σημαντική προσωπικότητα της μουσικής, η Σόνια Θεοδωρίδου γεννήθηκε στη Βέροια και σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο «Μανώλης Καλομοίρης» απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση καθώς επίσης και με βραβείο «Άριστης και Διακεκριμένης Εκτέλεσης». Της χορηγήθηκε η υποτροφία «Μαρία Κάλλας» η οποία της έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και αργότερα στο Λονδίνο με την Vera Rozza. Έχει εμφανισθεί στα πιο σημαντικά λυρικά θέατρα της Ευρώπης, όπως η Όπερα της Φρανκφούρτης, Κρατική Όπερα του Βερολίνου, Γερμανική Όπερα του Βερολίνου, Κρατική Όπερα του Αμβούργου, Εθνικό Θέατρο του Μονάχου και της Στουτγκάρδης, Théâtre Royal de la Monnaie (Βρυξέλλες), Théâtre Chatelet του Παρισιού.

Ο Μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης γεννήθηκε στο Herisau της Ελβετίας. Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε μετά την επιστροφή της οικογένειας του στο Κιλκίς. Παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, κλασσικού τραγουδιού και πιάνου στη Θεσσαλονίκη και γρήγορα η προικισμένη φύση του εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε. Ανέλαβε τη θέση του βοηθού μαέστρου στη χορωδία και ορχήστρα του Αγίου Χρυσοστόμου, υπό την διεύθυνση του Χρυσόστομου Σταμούλη. Παράλληλα δίδαξε θεωρητικά σε ωδεία. Το 2005 έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα, πηγαίνοντας στην Ολλανδία, όπου συνεργάστηκε με μουσικά σύνολα ως προσκεκλημένος μαέστρος.

Έχει μαθητεύσει και συνεργαστεί με σημαντικούς μαέστρους, όπως οι: Rene Gulikers, George Hadjinikos, Ulrich Rademacher, Ingo Lenke, και Θόδωρο Αντωνίου.

Ως μαέστρος έχει προσκληθεί από αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες. Εχει διευθύνει ορχήστρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία και Πολωνία.

 

Σχολιάστε