My Twitter Feed

8 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ταινία για τη Δοϊράνη από την ΠΚΜ -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Αγωνία για τη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2021

Ενημέρωση για δρόμο σε Παιονία -

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

…Κι οι διακινητές το χαβά τους!

Σε τρεις μικρούς καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών που έχουν στηθεί κατά μήκος της εθνικής οδού, κοντά στους Ευζώνους, σε απόσταση «αναπνοής» από τα σύνορα, διακινητές δίνουν ραντεβού με πρόσφυγες, υποσχόμενοι μεταφορά μέχρι τη Σερβία μέσω παράνομων περασμάτων, έναντι 800 έως 1.000 ευρώ κατ’ άτομο.

prosfygasΣε έναν απ` αυτούς  τους καταυλισμός έχουν συγκεντρωθεί Κούρδοι, στήνοντας παραπήγματα από ξύλα, σίδερα και λαμαρίνες, ενώ μέρος τους στεγάζεται σε ένα μεγάλο εγκαταλελειμμένο κτίριο. Στο σημείο, αλληλέγγυοι και μέλη ΜΚΟ που απομακρύνθηκαν από την Ειδομένη, μοιράζουν τρόφιμα σε παιδιά και ενήλικες.

Μεταξύ αυτών, κλόουν και ζογκλέρ από διάφορες χώρες, που μέχρι προχθές διασκέδαζαν παιδιά προσφύγων, ενώ χθες έστησαν το σόου τους πάνω στον δρόμο, ξεπροβοδίζοντας με τον δικό τους τρόπο τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες.

Στην Ειδομένη

Με την έναρξη της επιχείρησης στον καταυλισμό της Ειδομένης άδειασαν κάποιες από τις μεγάλες σκηνές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, οι οποίες αναμενόταν να καταληφθούν προσωρινά από άτομα που έμεναν σε σκηνές κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής.

Την ώρα που μπουλντόζες και άλλα μηχανήματα του Δήμου Παιονίας σάρωναν σκηνές, παραπήγματα και ό,τι άλλο έμενε πίσω. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης είχε καθαρίσει ο χώρος με τα αντίσκηνα δεξιά και αριστερά του κεντρικού δρόμου.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως αναθεωρούνται οι εκτιμήσεις των Αρχών για συνολικό αριθμό 8.500 προσφύγων στην Ειδομένη πριν από την έναρξη της επιχείρησης. Αρμόδιες πηγές έλεγαν στο «Εθνος» πως όσοι έμειναν μετά την απομάκρυνση των πρώτων 2.000 είναι αισθητά λιγότεροι από 6.500.

Τώρα, ο “πονοκέφαλος” για την Αστυνομία είναι οι τυχόν αντιδράσεις των προσφύγων καθώς η επέμβαση πλησιάζει προς τις σιδηροδρομικές γραμμές, όπου βρίσκονται πυρήνες «σκληρών» μεταναστών, που έχουν εμπλακεί πολλές φορές σε επεισόδια.

 

 

Σχολιάστε