My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Κι ακινητα αντι για μετρητα θα παιρνουν οι εφοριες

‘Oσοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο επειδή δεν έχουν μετρητά και δεν μπορούν λόγω κρίσης να πωλήσουν τα ακίνητά τους για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, θα μπορούν να “χαρίζουν” στην Εφορία τα εν λόγω ακίνητα και να διαγράφεται το χρέος τους. Αυτό προβλέπει νέο νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, που θα συζητηθεί στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο. 

Όσο αφορά τη γενικότερη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, αν η εξόφληση πραγματοποιηθεί εφάπαξ διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων, σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις το 90% , σε 13 έως 24 δόσεις  το 75% , σε 25 έως 36 δόσεις το 60%, σε 37 έως 48 δόσεις το 45%  και σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις το 25% των προσαυξήσεων. Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 100 ευρώ. Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2012 στην αρμόδια εφορία ή τελωνεία.

Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι σε περίπτωση πτώχευσης επιχείρησης δεν θα γίνεται δεκτή η συζήτηση αίτησης αν δεν έχει ενημερωθεί μέσα σε 20 ημέρες η εφορία.

Ακόμη, ανοίγει ο δρόμος για εισπρακτικές εταιρείες και ιδιώτες κυνηγούς φόρων, οι οποίοι θα κυνηγούν χρέη ιδιωτών ή επιχειρήσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, εφορίες, τελωνεία και ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να εφαρμόσει νέα αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού εισοδημάτων και καθαρών κερδών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προκειμένου να δηλώνονται υψηλότερα εισοδήματα από αυτά που αναγράφονται τα τελευταία χρόνια στις φορολογικές τους δηλώσεις. Συγκεκριμένα, θα λαμβάνονται υπόψη οι καταθέσεις, οι δαπάνες σε μετρητά, η σχέση της τιμής των πωλούμενων προϊόντων και υπηρεσιών έναντι του συνολικού όγκου κύκλου εργασιών, η ανάλυση ρευστότητας του φορολογούμενου κτλ. Από αυτά θα προσδιορίζονται τα ακαθάριστα έσοδα, τα φορολογητέα κέρδη και ο ΦΠΑ. Όταν υπάρχουν αποκλίσεις θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι.

Σχολιάστε