My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κινητοποιήσεις εργαζομένων ΟΤΑ

Μπαράζ κινητοποιήσεων πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στους δήμους, καθώς από το Σαββατοκύριακο έως και την Τρίτη 23 Μαΐου οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν θα λειτουργήσουν, ενώ ρολά θα κατεβάσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οικονομικές και διοικητικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, συμβασιούχοι και εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας θα απέχουν από την εργασία τους το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου, που σημαίνει ότι δεν γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων, ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕ -ΟΤΑ για όλους τους εργαζόμενους, τη Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 22 Μαΐου η κινητοποίηση αφορά τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, που αντιδρούν στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα προνήπια από 4 ετών στα νηπιαγωγεία. Την Τρίτη 23 Μαΐου η κινητοποίηση αφορά τους συμβασιούχους και τους υπόλοιπους εργαζομένους στην καθαριότητα των δήμων, τόσο για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όσο και για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών.

Τον κύκλο των κινητοποιήσεων άνοιξαν προ ημερών οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των δήμων, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεών τους, απαγορεύοντας παράλληλα την καταβολή της μισθοδοσίας τους.

«Ολομέτωπη επίθεση στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενούς της συνιστά η πολιτική που υιοθετεί στο πλαίσιο της ψήφισης του 4ου μνημονίου η συγκυβέρνηση καθ’ υπαγόρευση της τρόικας. Μειώσεις μισθών και συντάξεων, μείωση αφορολογήτου, μειώσεις φοροαπαλλαγών, κατάργηση του επιδόματος και πολλά ακόμη δυσβάσταχτα μέτρα προβλέπει το νέο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή, κύμα ιδιωτικοποιήσεων σαρώνει την τοπική αυτοδιοίκηση ως συνέπεια της αναστολής προσλήψεων» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού οργάνου θέτει ακόμη και το ζήτημα των συμβασιούχων, τονίζοντας πως δεν είναι καθόλου τυχαία η χρονική στιγμή που διέρρευσε η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία οδηγεί στο δρόμο 15.000 συμβασιούχους των δήμων.

Καλεί επίσης την κυβέρνηση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την εργασία και την πληρωμή των συμβασιούχων – παρατασιούχων, παρά τα όσα προαναγγέλλει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φέρνοντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση όπως έχει δεσμευτεί για οριστική επίλυση του προβλήματος και την παραμονή των εργαζομένων στην εργασία.

Πηγή: makthes.gr

Σχολιάστε