My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Κιλτιδης: Ατοπημα του Χρυσοχοίδη

“110 υπάλληλοι δεν κάνουν τίποτα όλη την ημέρα”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για την απόφασή του να καταργήσει τη γραμματεία (και πρώην υπουργείο) Μακεδονίας-Θράκης, μιλώντας προχθές Παρασκευή σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Ο κ. Χρυσοχοίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα των Θεσσαλονικέων και των Βορειοελλαδιτών συμφωνεί με την απόφασή του και υποστήριξε ότι αυτοί που διαμαρτύρονται για την κατάργηση της γραμματείας είναι οι “υποκριτές και λαϊκιστές που έθαψαν τη Θεσσαλονίκη για δεκαετίες”.

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Κ. Κιλτίδη, ο οποίος απέφυγε να δημιουργήσει θέμα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, προτιμώντας να προβεί σε σχετική δήλωση την επόμενη μέρα. Η δήλωση του Κιλκισιώτη βουλευτή του ΛΑΟΣ έχει ως εξής:

           “Χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έλαβε χώρα η τελετή απονομής βραβείων σε διακριθείσες επιχειρήσεις από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

          Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Χρυσοχοΐδης, ως κεντρικός ομιλητής διέπραξε ατόπημα στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια και την ανεξήγητη στάση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για την ύπαρξη του Υπουργείου ή Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης.

          Κύριε Υπουργέ, προφανώς και δεν ανήκουν στη σφαίρα των υποκριτών και των λαϊκιστών, όσοι κατανοούν τη σηματοδότηση του ονόματος Μακεδονία-Θράκη από τη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που οι γείτονες στήνουν αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και αψίδες της Μακεδονίας.

          Για την ανικανότητα  και την αναποτελεσματικότητα αξιοποίησης του στελεχιακού δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης «μουντζώστε τους εαυτούς σας στον καθρέφτη». Ουδείς σοβαρός άνθρωπος επιζητεί την μη αξιοποίησή τους αλλά και ουδείς σώφρων πολιτικός διανοείται να ακυρώσει τη σηματοδότηση που εκπέμπει το πάλαι ποτέ «Κυβερνείο» της Μακεδονίας, για τη διαφορά που υφίσταται από υπάρξεως της Γιουγκοσλαβίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και που επί δεκαετίες ανιστόρητοι και άπραγες Έλληνες πολιτικοί ευθύνονται.

          Κύριε Χρυσοχοΐδη, από ευγένεια και σεβασμό προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τη μακρόχρονη γνωριμία μας, δεν αντέδρασα στην απρέπεια που διαπράξατε με την τοποθέτησή σας χωρίς αντίλογο.

          Χωρίς υποκρισία και λαϊκισμούς αλλά πατριωτικά και ουσιαστικά νομίζω ότι είναι η ώρα να ανοίξει επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση και να ληφθούν εκείνες οι αποφάσεις, που θα αξιοποιούν κάθε δημόσιο λειτουργό και θα σηματοδοτούν την ιστορική και ζώσα πραγματικότητα της Μακεδονίας και της Θράκης.

          Οι προσβολές και η υποτίμηση της νοημοσύνης μας επιστρέφονται, απ’ την καρδιά της Μακεδονίας, τη Θεσσαλονίκη, για το καλό της πατρίδας μας.”   

Σχολιάστε