My Twitter Feed

18 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Ιδού η “χαμένη” μελέτη -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Ξάφριζαν τη ΔΕΗ και αντλιοστάσια -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Η βία είναι ξένο σώμα στον αθλητισμό -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Δέσμευση για δίκαιο ασφαλιστικό -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Ο Γεωργαντάς με καπνοπαραγωγούς -

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, 2022

Και πάλι στη κορυφή της διασποράς -

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, 2022

Aπεργιακή κινητοποίηση σε ΕΦΚΑ -

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου, 2022

Τι ζητούν οι αγρότες της Παιονίας -

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου, 2022

Κιλτίδης: Ιδού η “χαμένη” μελέτη

“Μετά από προσωπικό κόπο, καθώς έχουν περάσει και 12 χρόνια, έχω στα χέρια μου αντίγραφο μελέτης του φράγματος του Μεταξοχωρίου”, δηλώνει ο Κώστας Κιλτίδης, δίνοντας συνέχεια στο θέμα της ύπαρξης η όχι (κατά το ΥΠΑΑΤ) της εν λόγω μελέτης.

Μάλιστα ο πρώην υφυπουργός προσθέτει ότι δημοσιοποιεί το προαναφερθέν αντίγραφο της μελέτης “πριν προκύψουν και ποινικές ευθύνες για την υποτιθέμενη απώλειά της από την Νομαρχία ή Αντιπεριφέρεια Κιλκίς”. Δηλώνει δε ότι την κατέθεσε προς επικαιροποίηση και αξιοποίηση.

Η δήλωση του κ. Κιλτίδη:

“Μετά τον εκτεταμένο δημόσιο διάλογο που προηγήθηκε για μελέτες και πως κατασκευάζονται αρδευτικά έργα, ακολούθησε η ερώτηση του βουλευτή ΚΙΝΑΛ του ν. Κιλκίς και η σχετική απάντηση του ΥΠΑΑΤ.

Η αλήθεια των γεγονότων λέει, ότι με τραγική χρονική καθυστέρηση από το 1993, ενέταξα ο ίδιος τρία μεγάλα έργα αρδευτικά με δέσμευση των αντίστοιχων πόρων το 2009. Επίσης, εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό, τις περισσότερες φορές οι μελέτες δεν συντάσσονται απαραίτητα από τους φορείς που εκτελούνται τα έργα, αλλά συνήθως από αυτούς που θα τα καρπωθούν όπως είναι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.

Μετά το 2010, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ τα έργα αυτά απεντάχθηκαν, όταν κατά σύμπτωση ανακοινώνονταν οι μεταλλευτικές ζώνες χρυσού, όπως αυτή του Δήμου Κρουσσίων. Τότε θυμίζω διαχώρισα την θέση μου και δεν συμμετείχα ούτε στην σύσκεψη στη Βουλή για το θέμα αυτό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση «πυροβόλησε» και μας καλούσε τότε πως θα σκοπεύσουμε. Επειδή τα τελευταία χρόνια προέκυψε η πλημμυρίδα των φωτοβολταϊκών έργων, η συζήτηση περί των αρδευτικών έργων και πάλι σταμάτησε περίεργος για μια δεκαετία.

Δηλώνω, ότι την εκμετάλλευση των μεταλλευμάτων αλλά και των φωτοβολταϊκών δεν τις αποκλείω, όταν προκύπτει χρησιμότητα και όφελος των πολιτών, ιδίως των τοπικών κοινωνιών.

Μετά από προσωπικό κόπο, καθώς έχουν περάσει και 12 χρόνια, έχω στα χέρια μου αντίγραφο μελέτης του μεγαλύτερου έργου, αυτό του φράγματος του Μεταξοχωρίου.

Πριν προκύψουν και ποινικές ευθύνες για την υποτιθέμενη απώλειά της από την Νομαρχία ή Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, την κατέθεσα σήμερα προς επικαιροποίηση και αξιοποίηση.

Εκφράζω την απεριόριστη εκτίμησή μου και τις ευχαριστίες μου στα άξια στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας (Αντιπεριφέρειας) Κιλκίς, που γνωρίζω τον μόχθο τους και την υπερπροσπάθειά τους στις δεκαετίες 1990 και 2000.

Δεν υπήρξα μικρόψυχος, ούτε με ζηλοφθονία και τότε και τώρα. Καλώ τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας να πράξουν τα αυτονόητα.

Σημείωση:

α) Αναζητώ και την μελέτη του φράγματος της Κάρπης, που τόσους κόπους κατέβαλα.

β) Σας επισυνάπτω φωτογραφία με το αντίγραφό της κατατεθείσας μελέτης.”

Σχολιάστε