My Twitter Feed

21 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: 36 χλμ. Φυσικού Αερίου

Κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί στη πόλη του Κιλκίς, σε μήκος 36 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, θα γίνει εγκατάσταση δικτύων διανομής, παροχετευτικών αγωγών και σχετικού εξοπλισμού επί των ήδη εγκατεστημένων βρόγχων διανομής αερίου, με στόχο την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του αστικού δικτύου διανομής.

energeia1-fysiko-aerioΑυτό ανακοίνωσε στη χθεσινή (Παρασκευή) 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Εκτός από το Κιλκίς, ανάλογες εργασίες θα γίνουν και σε Κατερίνη, Σέρρες, Βέροια Γιαννιτσά και Αλεξάνδρεια. Επίσης, επέκταση του δικτύου θα γίνει και σε επτά νέες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα θα συνδεθούν με το δίκτυο και νέες περιοχές 12 Δήμων της Θεσσαλονίκης, όπου ήδη χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 333 χιλιόμετρα δικτύου και 7 μετρητικοί – ρυθμιστικοί σταθμοί (M/R), με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ,

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι “πρόκειται για ένα μεγάλο συγχρηματοδοτούμενο έργο, με τη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται στα 36,5 εκ. ευρώ και με το συνολικό κόστος του να ξεπερνά τα 85 εκ. ευρώ”.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η έναρξη των εργασιών στις πρώτες έξι πόλεις θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθούν σε μια πενταετία.

Οι αστικές περιοχές προσδιορίστηκαν με βάση την εγγύτητά τους προς τα δίκτυα μεταφοράς του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου και την ωριμότητα των επιμέρους κατασκευαστικών έργων (π.χ. ύπαρξη εγκεκριμένων μελετών και αδειών), ενώ σε επόμενο στάδιο, το έργο κατασκευής δικτύου επενδυτικό πρόγραμμα θα καλύψει και άλλες αστικές περιοχές της Περιφέρειας.

 

Σχολιάστε