My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: Σ` έξαρση το λαθρεμπόριο καυσίμων

giannis-maglousidis-proedros-venzinopolon-kilkisΣε έξαρση βρίσκεται το λαθρεμπόριο βενζίνης και λιγότερο αυτό του πετρελαίου κίνησης, κυρίως στις Σέρρες και στο Κιλκίς αλλά και στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον “Αγγελιοφόρο”, βυτιοφόρα από τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ φτάνουν στα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αγοράσουν βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, αλλά στην επιστροφή τους προς τις χώρες τους φροντίζουν να πουλήσουν μέρος της προμήθειάς τους σε Έλληνες καταναλωτές, με αποτέλεσμα να βγαίνουν κερδισμένοι πωλητές και αγοραστές, αλλά να χάνονται σημαντικά έσοδα για την Πολιτεία εξαιτίας της… καραμπινάτης φοροδιαφυγής.

Οι μεν Βούλγαροι και Σκοπιανοί κερδίζουν, διότι πωλούν τα καύσιμα σε τιμή υψηλότερη από τα 0,60 ευρώ το λίτρο που τα αγοράζουν (αφού δεν πληρώνουν το φόρο στο ελληνικό κράτος) από τα διυλιστήρια, αλλά σε πολύ χαμηλότερη από την τρέχουσα τιμή στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα να βγαίνουν κερδισμένοι και οι αγοραστές.

Οπως ανέφερε στον «Α» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος και πρόεδρος των βενζινοπωλών του νομού Κιλκίς, Γιάννη Μαγλουσίδη, “καθημερινά ανεβοκατεβαίνουν βυτιοφόρα από τα σύνορα των Ευζώνων και της Δοϊράνης. Υπάρχει λαθρεμπόριο βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, αλλά δεν έχουμε επίσημα στοιχεία γι’ αυτό. Κάποιοι δεν εξάγουν τα καύσιμα και τα χρησιμοποιούν εντός της Ελλάδας».

Ουρές στα βενζινάδικα Σκοπίων και Βουλγαρίας 

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η οικονομική «αιμορραγία» του ελληνικού κράτους σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμων κίνησης, αφού καθημερινά ουρές κάνουν τα ελληνικά αυτοκίνητα στα γειτονικά με τα σύνορα βενζινάδικα των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. Μπαίνουν στις γειτονικές χώρες, φουλάρουν βενζίνη σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την Ελλάδα και επιστρέφουν έχοντας γεμίσει και δυο τρία μπιτονάκια.

«Καθημερινά πολίτες μπαίνουν στα Σκόπια και φουλάρουν βενζίνη. Προσωπικά την επομένη των Χριστουγέννων πέρασα τα σύνορα της Δοϊράνης, πήγα σε πρατήριο υγρών καυσίμων, που απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από την Ελλάδα και είδα ουρά περίπου 150 οχημάτων με ελληνικές πινακίδες, οι οδηγοί των οποίων περίμεναν να φουλάρουν», τόνισε ο κ. Μαγλουσίδης.

 

Σχόλια
One Response to “Κιλκίς: Σ` έξαρση το λαθρεμπόριο καυσίμων”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Ο κ. Μαγλουσίδης μας λέει δηλαδή οτι νοιάζεται περισσότερο για τους διαφυγόντες φόρους του Κράτους απο το λαθρεμπόριο και απο την μετανάστευση των καταναλωτών, παρά για την κατάρρευση της κατανάλωσης καυσίμων στα ελληνικά πρατήρια, με αποτέλεσμα τον μαρασμό του κλάδου στους παραμεθόριους Νομούς. Καταλαβαίνουνε βεβαίως οτι δεν το κάνει απο αλτρου’ι’σμό, αλλά “χτυπάει το σαμάρι για να ακούσει το γα’ι’δούρι”. Ομως κ. Πρόεδρε το “ζωντανό” καί αναίσθητο είναι καί κουφό, οπότε στου “γα’ι’δουριού” την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Σχολιάστε