My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κιλκίς: Στον “αέρα” η ανάπλαση

Από τον πρώτο σχεδιασμό του φιλόδοξου έργου έχουν παρέλθει δυο δεκαετίας περίπου. Επί δημαρχίας Αμανατίδη το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου που Κιλκίς φάνταζε μεγαλεπήβολο και πρωτοποριακό. Σήμερα το Κιλκίς κινδυνεύει  να είναι η μόνη πρωτεύουσα στην χώρα όπου το κέντρο της παρουσιάζει αυτήν την θλιβερή κατάσταση. Και όλα αυτά την ώρα που γίνονται σοβαρές παρεμβάσεις σε άλλα σημεία της πόλης (Ανάπλαση Πάρκου-Κήπου, Αυστροελληνική κλπ).

odos-21-iouniouiouΤο έργο από την πρώτη σύλληψη του ως ιδέα μέχρι σήμερα, πέρασε από «σαράντα κύματα». Πολλές φορές και επί δημαρχίας Τερζίδη το έργο ήλθε στο προσκήνιο με μελέτες και προτάσεις. Κάποια στιγμή ο φάκελος της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου είχε αποκλεισθεί.

Επί δημαρχίας Μπαλάσκα το έργο ήλθε και πάλι στο προσκήνιο. Αυτήν τη φορά περιλάμβανε και δυο υπό  έργα: α) την ανάπλαση του χώρου μπροστά στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς και β) λειτουργία  ποδηλατοδρόμων περιφερειακά της πόλης. Η συνολική δαπάνη για το βασικό  έργο και τα υπό έργα ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Η πορεία του έργου ήταν απρόσκοπτη κανονικά. Είχαν κατατεθεί οι μελέτες, είχαν γίνει οι διαγωνισμοί, είχε επιλεγεί ο ανάδοχος κατασκευαστής, είχαν εκδικασθεί οι ενστάσεις.

Μέχρι που άρχισαν να φαίνονται οι πρώτες καθυστερήσεις. Έως και τρεις μήνες ο φάκελος είχε βαλτώσει στα γραφεία της Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης (ΕΕΤΑΑ) και οι πληροφορίες επιμένουν ότι το έργο λόγω απαγορευτικών χρονικών ορίων κατασκευής (31-12-2015) παίρνει την οδό της απένταξης μαζί με άλλα 383 σε όλη τη χώρα.

Ο κ. Μπαλάσκας στη συνέντευξη-απολογισμό της θητείας του, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και τα εμπόδια. Υποστήριξε ότι το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά διαθέσιμα και τα δημοτικά έσοδα. Θα πρέπει όμως, όπως δήλωσε, να υπάρξει πανστρατιά όλων των παραγόντων.

proti-selida.gr

Σχολιάστε