My Twitter Feed

29 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Πέντε σε Κιλκίς, αύξηση στη χώρα -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Θερμομέτρηση και στα σχολεία -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 600 τάμπλετ σε μαθητές -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ), της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες ενημέρωσης οργάνωσε σεμινάριο με στόχο την υποστήριξη των εκπαιδευτικών στο έργο τους ως δασκάλων-συμβούλων σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού και φορέων ενημέρωσης τόσο των μαθητών όσο και των γονέων και κηδεμόνων.

ekpaideutikoiΤα θέματα που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια της επιμόρφωσης αφορούσαν στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα με εισηγητές τους σχολικούς συμβούλους κ. Μανωλίδη και κ. Θωμαΐδη και τη σχέση ανάμεσα στους γονείς και εκπαιδευτικούς με εισηγήτρια την κ. Φρεγγίδου Έλλη, ψυχολόγο, Υπεύθυνη Συντονισμού Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Κιλκίς καθώς και καλές πρακτικές στο θεσμό από την εκπαιδευτικό κ. Ζοπόγλου και τις υπεύθυνες ΣΕΠ.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στην αίθουσα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  και στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Αξιούπολης με τηλεδιάσκεψη σε συνεργασία των δύο φορέων και του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση του ΚΕΣΥΠ αναφέρονται και τα εξής

Η λήψη αποφάσεων σε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής αποτελεί για τους νέους ανθρώπους μια πολύ σοβαρή και ευαίσθητη περιοχή στη διαδικασία προς την ενηλικίωση και την ανεξαρτητοποίηση. Οι αποφάσεις δε οι οποίες αφορούν στο Σχολικό και Επαγγελματικό Προσανατολισμό χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Η εκπαίδευση δια των θεσμών της βρίσκεται αρωγός προς τους μαθητές μαθήτριες στις κρίσιμες διαδικασίες μετάβασης και υποστηρίζει τους εκπαιδευτικούς και γονείς στο έργο τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, εισηγητές/εισηγήτριες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τους εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν την τηλεδιάσκεψη.

Σχολιάστε