My Twitter Feed

18 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κιλτίδης: Διολίσθηση σε διαστροφή! -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“Στηρίξτε τις επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Πρωταθλητές σε υπέρβαρους μαθητές!

Μέσα στους πρώτους νομούς της χώρας που έχουν τα πιο υπέρβαρα παιδιά, συγκαταλέγεται κι αυτός του Κιλκίς! Σύμφωνα με έρευνα του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος» και στην οποία για πρώτη φορά αποτυπώνεται ο χάρτης της παιδικής παχυσαρκίας, πρωταθλητές αναδεικνύονται η Λευκάδα και η Ζάκυνθος, ενώ ακολουθούν η Ρόδος με όλα τα Δωδεκάνησα, η Χίος και το Κιλκίς.

Η έρευνα δείχνει ότι χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο η φυσική κατάσταση των Ελληνόπουλων, καθώς το παιχνίδι έξω από το σπίτι αντικαθίσταται με ατέλειωτες ώρες καθιστικής διασκέδασης μπροστά από σε μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης ή μια κονσόλα video game.

Πρόγραμμα που έχει τίτλο «Παιδιά όλο υγεία» και αξιολογεί την σωματική διάπλαση τις διατροφικές συνήθειες και τη διατροφική δραστηριότητα 60 χιλιάδων μαθητών της Γ’ Δημοτικού χαρτογραφεί το σκορ της παιδικής παχυσαρκίας ανά νομό και αποκαλύπτει πως τρεις στους 10 μαθητές είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι.

Ωστόσο, κατά τους ειδικούς τα περιττά κιλά δεν αποτελούν τόσο σοβαρό πρόβλημα για την υγεία των παιδιών όσο η ανησυχητική αύξηση της καθιστικής διασκέδασης στην καθημερινή τους ρουτίνα. Συγκεκριμένα 31,7% των μαθητών αφιερώνει καθημερινά αρκετό χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα Σαββατοκύριακα που τα σχολεία είναι κλειστά και οι μαθητές έχουν ελεύθερο χρόνο, αυξάνεται στο 50%!

Πηγές: Ελεύθερος Τύπος – real.gr

Σχολιάστε