My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ποτέ την Κυριακή ανοιχτά!

Μπορεί τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ να θριαμβολογούν για λογαριασμό της κυβέρνησης στο θέμα των ανοιχτών μαγαζιών τις Κυριακές, αλλά σε πόλεις όπως το Κιλκίς, μια νέα απόπειρα να καταργηθεί ότι θεσμοθετήθηκε εδώ κι έναν αιώνα κατέπεσε και πάλι στο κενό.

magazia-kleistaΧθες Κυριακή 20 Ιουλίου μπορούσαν ν` ανοίξουν προαιρετικά στη πόλη του Κιλκίς όσα καταστήματα ήθελαν οι ιδιοκτήτες τους. Και άνοιξαν καμιά δεκαριά σε σύνολο 130 καταστημάτων! Κι αυτά, έτσι, για να χτυπούν …κυριακάτικες μύγες!

Και να `ταν μόνο αυτό! Δυστυχώς η αγορά του Κιλκίς μαραζώνει όλο και περισσότερο αυτά τα μαύρα μνημονιακά χρόνια. Σε μια πόλη, στην οποία ο εμπορικός της σύλλογος αριθμούσε 370 μέλη πριν το 2010, σήμερα έμεινε με 95 σ` ένα σύνολο 130 περίπου λειτουργούντων καταστημάτων.

Το αποτέλεσμα την οικονομικής αφαίμαξης που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και τ` άλλα κοινωνικά στρώματα, καθώς και η εκτόξευση της ανεργίας σε ύψη …Μπέλες, είναι να κυλά κι η περίοδος των θερινών εκπτώσεων που διανύουμε στο Κιλκίς, χωρίς την αύξηση εκείνη της αγοραστικής κίνησης, που θα έδινε μια ανάσα στους επαγγελματίες. Έτσι, που οι ίδιοι να μιλούν για τον ορατό πια κίνδυνο να μετατραπεί το Κιλκίς σε μια πόλη – φάντασμα!

 

Σχολιάστε