My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κιλκίς: Πορεία για το Πολυτεχνείο

Με συγκέντρωση στην Πλατεία Ειρήνης και πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο Κιλκίς, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Γυναικών, τίμησαν την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, «στέλνοντας μήνυμα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα Μνημόνια και την Αντιλαϊκή πολιτική, κόντρα στις λυκοσυμμαχίες του θανάτου, για να μπορούν οι λαοί να ζουν στον τόπο τους και να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν».

polytexneio-kilkisΣτη συγκέντρωση σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας και των μαθητών και σπουδαστών, ενώ τη κύρια ομιλία έκανε η Μαξούμ Μπιργκιούλ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Κιλκίς, εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών για το συλλαλητήριο, αναφέρονται και τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς και ΕΥΡΩενωσιακούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αποτελούν και την αιτία της τεράστιας αύξησης των προσφύγων, όπως «φονιάδες, ληστές, υποκριτές, είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές» και «για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς, Ένωση και ΝΑΤΟ σφάζουν τους λαούς». Ενώ με συνθήματα όπως «βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» οι διαδηλωτές ανέδειξαν το ρόλο του φασισμού ως μέρους του καπιταλιστικού συστήματος και της στάσης του απέναντι στο λαϊκό κίνημα που διεκδικεί τα δικαιώματά του και μια καλύτερη ζωή.

Στο τέλος της πορείας έγινε κατάθεση στεφάνων από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, καθώς και από την ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ και το ΤΣ Κιλκίς-Πέλλας της ΚΝΕ.

Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική».

Σχολιάστε