My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Λιμνάζουν τα μεγάλα έργα

dromos1-001Πριν από μήνες είχαμε το πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «Χάνεται ο δρόμος». Σήμερα ο δρόμος δεν χάνεται. Μπαίνει και πάλι σε περιπέτειες αφού ο εργολάβος που τον ξεκίνησε, τίθεται «εκτός μάχης». Το έργο αντιτίθεται στο δεύτερο μειοδότη που είναι η γνωστή εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

Η εξέλιξη θεωρείται θετική αφού αναθερμαίνονται οι ελπίδες ότι το πολύπαθο έργο των περίπου 50 εκατ. ευρώ θα ξεκινήσει επιτέλους με προοπτική ολοκλήρωσης. Τίποτε όμως δεν εγγυάται για τη θετική εξέλιξη. Ο εκπεσών εργολάβος έχει δικαίωμα ένστασης την οποία σχεδόν μαθηματικά θα καταθέσει εντός δύο μηνών από την 1η Οκτωβρίου οπότε και εξέπεσε με απόφαση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας. Και κανείς βέβαια δεν εγγυάται ότι η «ΙΝΤΡΑΚΑΤ» θα τρέξει με προθυμία να αναλάβει ένα έργο με τόσα προβλήματα. Με πρώτη και καλύτερη την αβέβαιη χρηματοδότηση. Μια χρηματοδότηση, εξ άλλου, που ταλαιπωρεί ένα άλλο κομμάτι του δρόμου Κιλκίς-Θεσσαλονίκη (κόμβος Μαυρονερίου-είσοδος Κιλκίς).

Την ίδια ώρα:

  • εξακολουθεί το σήριαλ με τη μεταστέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών από το εντελώς ακατάλληλο σημερινό κτήριο στο πρώην Οικοτροφείο-Εκκλησιαστικό Λύκειο στους 15 Μάρτυρες. Μέχρι πρότινος υπήρχε η βεβαιότητα ότι τον Σεπτέμβριο που πέρασε τα Δικαστήρια θα λειτουργούσαν στο νέο χώρο. Τα νεότερα… νέα δείχνουν Ανοιξη του 2016 και… βλέπουμε.
  • το πολύπαθο υπερσύχρονο Γηροκομείο στέκει αγέρωχο στο ύψωμα απέναντι από το ΚΤΕΟ περιμένοντας την τελευταία χρηματοδότηση των 700χιλ ευρώ για την αποπεράτωση και τον εξοπλισμό του. Στις καλένδες και το έργο αυτό, περιμένοντας την επόμενη επίσκεψη των αρμοδίων κυβερνητικών συνοδεία των τοπικών αρχόντων.
  • στο Δημοτικό Συμβούλιο παρίστανται σπουδαστές του «ΤΕΙ Κιλκίς» διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη καθυστέρηση στη μεταστέγαση του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που τόσες ελπίδες είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή έδειξε την κατανόησή της, αφού δεν έχει τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω.
  • η πόλη του Κιλκίς με το ασχημότερο κέντρο στη χώρα, συνεχίζει να σκοτεινιάζει. Κάθε μέρα κλείνουν μαγαζιά καθιστώντας την εικόνα ακόμη πιο αποκρουστική. Καταστήματα εμπορικά και αναψυχής κατεβάζουν ρολά καθιστώντας ακόμη πιο άσχημο το ήδη παγερό τοπίο. Η ίδια εικόνα βέβαια συμπληρώνεται με τις ίδιες εξελίξεις σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα.

Το μόνο που κινείται στον ερημωμένο και επικίνδυνο οδικό άξονα προς Παιονία, είναι οι ασταμάτητες ροές των προσφύγων που κάνουν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα πραγματικά εκρηκτικά.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, αποφασίσθηκε η ενίσχυση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Αρτζάν-Πολύκαστρο-Σιταριά κλπ. Πέρυσι παρέμειναν πλημμυρισμένα και κατεστραμμένα 55.000 στρέμματα δυναμικών καλλιεργειών. Το σίγουρο είναι ότι τον επερχόμενο χειμώνα, το φαινόμενο θα επαναληφθεί, αφού η σύσκεψη έμεινε… μια ακόμη σύσκεψη. Την ίδια ώρα βέβαια ο ταμιευτήρας της Αρτζάν χάσκει ανεκμετάλλευτος, παρουσιάζοντας μόνο οικολογικό ενδιαφέρον!

Την ίδια ώρα το Τμήμα της ΠΑΘΕ από Πολύκαστρο προς Θεσσαλονίκη παραμένει χωρίς διαχωριστικό προκαλώντας πολύνεκρα δυστυχήματα. Οι εκκλήσεις του δήμου Παιονίας αντιμετωπίζονται με κατανόηση και συμπάθεια…

Η επίκληση της οικονομικής δυσπραγίας, είναι η μόνιμη επωδός. Και τα στοιχειώδη έργα υποδομής και αναβάθμισης που χρειάζεται ο νομός συνεχώς θα αναβάλλονται, καθιστώντας το Κιλκίς ολοένα και πιο υποβαθμισμένο. Με μόνη τη σιγουριά πλέον ότι δεν κινείται τίποτε. Και ούτε θα κινηθεί.

Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σχολιάστε