My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Κιλκίς: Λαμπρός ο εορτασμός του Αγ. Δημητρίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια οι Κιλκισιώτες, αψηφώντας το κρύο, τίμησαν ευλαβικά την ιερή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Κιλκίς, στην περιοχή “Στενημαχίτικα”.

Παραμονή της εορτής του Αγίου, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, μετά λιτής και αρτοκλασίας ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης με θέμα: “ο Άγιος Δημήτριος ως υπερασπιστής της πίστεως” .

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους κεντρικούς δρόμους της Ενορίας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, την οποία πλήθος κόσμου συνόδεψε με ευλάβεια.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής του λαοφιλούς Αγίου, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, ανάμεσά τους και μαθητές του 2ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου Κιλκίς με τις ελληνικές σημαίες, συνέρρευσαν στον περικαλλή Ναό, για να μετέχουν της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη, τον και Πρωτοσύγκελλο της τοπικής Μητροπόλεως και τον Εφημέριο π. Ευστάθιο Κοντοζίδη, τον Παν. Αρχ. π. Μιχαήλ Δάνιο, τους Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Κουτρή, π. Διογένη Λαζαρίδη, π. Νικόλαο Μπαγιέγκο και π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη καθώς και από τους Ιεροδιακόνους π. Βαρθολομαίο Τασιούλη, π. Νεκτάριο Ντέντα και π. Φιλόθεο Τσαμπαζάκη.

Στο θείο λόγο του ο Ποιμενάρχης της ακριτικής Μητροπόλεως αναφέρθηκε στον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Δημήτριο τον Μυροβλήτη τονίζοντας τις αρετές και το μεγαλείο της πίστεώς του που τον οδήγησε στο μαρτύριο για την αλήθεια του Χριστού. Ευχήθηκε καταλλήλως σε όλους και ιδιαιτέρως σε όσους φέρουν το όνομά του Αγίου, τα έτη τους να είναι πολλά και δημιουργικά.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης o Βουλευτής κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο πρώην Βουλευτής κ. Κων/νος Κιλκτίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερινά Ζιούτα και κ. Δημήτριος Τσαντάκης, ο Διοικητής της 71ης Ταξιαρχίας Νέας Σάντας Κιλκίς Ταξίαρχος κ. Καπραβέλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Παύλος Τονικίδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κ. Κωνσταντίνος Παπαδάκης, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Δελτίο τύπου από Μητρόπολη Κιλκίς

Σχολιάστε